-->

15. oktober 2012

DAT: - det tar tid å innarbeide seg


Direktør Jesper Rungholm i DAT (DAT)
Det danske flyselskapet DATs satsing på Rygge har så langt i år ikke vært en passasjermessig og økonomisk opptur.
Bare 47.000 passasjerer hadde i løpet av årets ni første måneder benyttet seg av DATs flytilbud til Bergen, Trondheim og Stavanger. Det er 60 prosent ned fra i fjor da Norwegians Boeing-fly med 189 seter rådde grunnen.

Danskenes små turbopropfly har åpenbart ikke hatt samme tiltrekning på de reisende.
annonse


Ikke bare passasjertall
I en e-post til Moss Avis skriver DAT-sjef Jesper Rungholm at han er mer opptatt av inntjening enn av hvor mange passasjerer det er på flyene. - Jeg vil heller ha 30 passasjerer om bord som betaler 1000 kroner for billetten, enn 46 som betaler 495 kroner, skriver han og fortsetter:

‑ Vi har nå et belegg tett på 55–60 prosent, og det kan saktens være bedre enn et belegg på 85–90 prosent. Med andre ord; glem passasjertall i den situasjon som DAT er i, skriver Rungholm som likevel gleder seg over at passasjertallet etter sommerferiens rekordlave julitall på bare 1750 passasjerer, nå er i ferd med på stige kraftig.

God utvikling
DAT har hyret inn tidligere turistsjef i Moss, Elisabeth Bern for å selge inn DAT til næringslivet. Målet er at dette, kombinert med tilbudspriser på billettene til Bergen, Stavanger og Trondheim, skal få mer fart i billettsalget.

- Tilbudsprisene våre har gitt en god utvikling på rutene samtidig som dette ikke har ført til et stort fall i gjennomsnittsinntektene våre i september, fremholder Jesper Rungholm.

Hvor stort markedet er for DAT, sier ikke Rungholm noe om, men adm.dir. Pål Tandberg i driftsselskapet RSL på flyplassen, har tidligere uttalt at DAT har et passasjerpotensial på 100.000.

Ingen endringer
Med den utviklingen DAT har på Rygge, er det ingen planer om å skjære ned på eller kutte ut avganger selv om Rungholm medgir at DAT så langt ikke har tjent penger på sine operasjoner på Østfold-flyplassen.

- Vi hadde heller ikke forventet at oppstarten ville bli positiv. Vi tenker langsiktig, og vil bygge opp bærekraftige operasjoner basert på 40–50 seters fly, men det vil ta tid. Husk at Norwegian trakk seg ut fordi de ikke fikk økonomi i sin lavprismodell à la Ryanair. Den modellen fungerte ikke for Rygge. Med en økt salgs‑ og markedsføringsinnsats skal vi få dette til å gå, sier Jesper Rungholm i DAT.

Servicerute
Om weekenderuten Rygge – København som ble åpnet i sommer, er det ikke oppgitt noe passasjertall for. DAT betegner denne ruten som en ren serviceavgang, og lover at den vil fortsette.

rss feedemailskriv ut

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart