-->

16. oktober 2012

Vueling åpner Oslo - Barcelonarute


Vueling åpner Oslo - Barcelonarute i mai 2013 (Wikimedia)
Det spanske lavprisselskapet Vueling åpner ny direkterute mellom Oslo lufthavn Gardermoen og Barcelona el Prat i mai neste år. Starter med fire ukentlige rundturer, og planlegger daglige avganger fra august.


Det spanske lavprisselskapet Vueling sender sitt første fly fra Barcelona til Oslo den 16. mai neste år, og tar med det opp konkurransen med SAS og Norwegian om å fly til en av nordmenns reisefavoritter - Barcelona.
annonse


Lavprisselskapet Vueling som er basert i barcelona, så dagens lys i 2004, og har på sine åtte år vokst til en stor, spansk aktør. Selskapet har næremere 60 fly til disposisjon, de fleste Airbusmaskiner av typen A320.

Selskapet annonserer i dag oppstart av 28 nye ruter ut fra Barcelona, og vil fly til rundt 100 destinasjoner, i hovedsak i Europa, men også til Asia og Afrika. Vueling flyr innenriks i Spania til 24 destinasjoner. Navnet kommer av det spanske ordet for flygning - vuelo.

Fra før er selskapet på plass i Stavanger med en Barcelonarute, og i mai neste år er det altså Bergen og Oslo sin tur.

Selskapet starter med fire ukentlige avganger, disse går mandager, torsdager, fredager og søndager. Fra rundt 1. august ser selskapet for seg daglige avganger fra Oslo.

Flyene letter fra Barcelona klokken 11:55 og er på Gardermoen 15:25. Returen går 16:00 og flyet lander i Barcelona klokken 19:15 (med forbehold).

Vueling går med den nye satsingen rett i strupen på både Norwegian og SAS som flyr til Spanias nest største by henholdsvis syv og fem ganger pr uke. På Rygge flyr Ryanair 3-4 ganger pr uke, mens Torp for tiden mangler et Barcelonatilbud.

Det opplyses at prisene vil starte på 75 euro én vei, eller omlag 555 norske kroner.

rss feedemailskriv ut

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart