-->

26. oktober 2012

Flyforsinkelser skal gi kompensasjon


Illustrasjonsfoto (Wikipedia)
EU-domstolen slår fast at en flyforsinkelse på over tre timer skal sidestilles med en kansellering, og du har krav på kompensasjon.


Hvis flyet ditt blir mer end tre timer forsinket, har du krav på kompensasjon. Det slo den øverste EU-domstolen i Luxemborg fast tidligere denne uka.

annonse


Saken ble behandlet som en appellsak i kjølevannet av en beslutning fra EU-domstolen i 2009, og var anlagt av de tre store europeiske flyselskapene Lufthansa, British Airways og EasyJet, charterselskapet TUI samt den internasjonale luftfartssammenslutningen, IATA.

Tidligere i år slo en lavere EU-domstol fast det samme som den høyeste EU-domstolen nå har slått fast:

Nå skal du ha kompensasjon også ved streik

Flypassasjerer som opplever lange forsinkelser, har krav på den samme erstatning som de passasjerene som får flyturen kansellert.

Alt over tre timers forsinkelse skal behandles på samme måte som en kansellering, og flyselskapene skal derfor betale erstatning til passasjerene.

Forsinkelsen beregnes ut fra ankomsttidspunktet på destinasjonen i forhold til det opprinnelig ankomsttidspunkt.

Men ikke hvis...
Det skal dog sees bort i fra de såkalte "force majeure"-situasjoner, som for eksempel krig, terror og uvær, da er selskapene uten skyld. der i mot skal de yte kompensasjon, hvis forsinkelsen skyldes tekniske problemer.
Med denne dommen har flyselskapene brukt opp alle muligheter for ikke å betale erstatninger ved forsinkelser.

rss feedemailskriv ut


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart