-->

9. oktober 2012

Flytoget fyller 14 år – på sporet av ny passasjerrekord


Foto: Osloairports.com
Siden 1998 har Flytoget fraktet over 67 millioner passasjerer til og fra Gardermoen. Rundt juletider i år forventer selskapet å sette ny passasjerrekord.


Denne uken er det 14 år siden Flytoget kjørte ut fra Oslo S på sin første offisielle tur. Siden da har togene tilbakelagt en avstand som tilsvarer over 1500 ganger rundt jorden, eller cirka 80 reiser tur-retur månen.
annonse


– Vi har økt passasjertallet i takt med økt trafikkvekst på Oslo Lufthavn Gardermoen, men har ambisjoner om å øke antall passasjerer ytterligere og konkurrere om nye strekninger. Vi er veldig stolte av å ha fraktet mer enn 67 millioner passasjerer de siste 14 årene, sier Linda Bernander Silseth, administrerende direktør i Flytoget.

Julerekord
Flytoget har siden 2000 hatt en årlig gjennomsnittlig passasjervekst på over 3,5 prosent. Rundt juletider i år forventer selskapet å sette ny passasjerrekord med over 6 millioner reisende i 2012.

– Vi jobber jevnt og trutt for å tiltrekke oss nye reisende og samtidig beholde trofaste passasjerer. Det er svært gledelig at vi i år ser ut til å overgå fjorårets passasjerrekord på i underkant av 5,9 millioner passasjerer. Det er viktig for oss at stadig flere velger å benytte seg av Flytoget til og fra OSL, sier administrerende direktør i Flytoget.

Høyere kollektivmål for OSL
I samme periode som Flytoget har fraktet over 67 millioner passasjerer har Oslo Lufthavn hatt 191 millioner passasjerer, sett bort fra passasjerer på gjennomgangs- og overføringsreise. Flytoget håndterer dermed cirka 35 prosent av trafikken til og fra flyplassen. Den politiske målsettingen om å ha totalt 60 prosentkollektivandel til Oslo Lufthavn er allerede nådd.

– Nå er tiden inne for å heve ambisjonen og sette mål om å øke den til for eksempel til 70 prosent. Vi er klare for å ta vår andel av dette, og mener at det er et viktig initiativ for å redusere miljøbelastningen i et stadig mer folkerikt område, sier Bernander Silseth.

I 2017 starter utbyggingen av den nye terminalen på OSL, T2. Terminalen skal kunne betjene opp mot 35 millioner passasjerer. Dette kan medføre mer enn en dobling av antall togreisende til OSL de neste 20 årene, og Oslo Lufthavn Gardermoen vil bli en av Norges største jernbanestasjoner.

14 år med Flytoget:

Flytoget fikk sin åpningsbalanse i 2000 da Gardermobanen,Flytogterminalen og stasjonen Oslo Lufthavn Gardermoen ble overdratt til Jernbaneverket.
Flytoget har hatt 468 millioner kroner i resultat i perioden 2000-2011. 420 millioner kroner i utbytte til Staten og 52 millioner i skatt.
Flytoget har 16 togsett som ble anskaffet i 1998. I 2009 fikk hvert togsett en ekstra vogn, og økte da fra tre til fire vogner per sett. Togene har et driftsdøgn på cirka 22 timer.
Det er seks avganger hver vei per time på hverdager. Fra oppstarten i 1998 er det kjørt rundt 900.000 avganger totalt – cirka 57.000 avganger per togsett. Dette utgjør totalt 61 millioner togkilometer siden starten i 1998, og nesten 4 millioner per togsett. Hvert togsett har med andre ord tilbakelagt en distanse tilsvarende 96 ganger rundt jorden.

rss feedemailskriv ut

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart