-->

31. oktober 2012

Første direkterute Norge - Romania


Foto: WizzAir
18. mai neste år får Norge sin første direkte flyforbindelse til Romania. Da starter WizzAir sin tiende rute fra Sandefjord lufthavn Torp, til Bucuresti, landets hovedstad.Wizz Air er Sentral- og Øst-Europas største lavprisselskap, og har etter flere års tilstedeværelse på Torp, bygget seg opp til en betydelig aktør, med ti destinasjoner på rutekartet fra Sandefjord.
annonse


Bucuresti er Romanias hovedstad og relativt ukjent for nordmenn flest. Dette er ikke storbyen som står øverst på menyen når en skal bruke noen fridager på kontinentet. Men har du lyst på litt forandring og samtidig er kunst og kulturinteressert, har absolutt Bucuresti sine sterke sider.

Bucuresti er bygd opp delvis etter mønster av Paris, og har blant annet sin egen triumfbue. Tidligere gikk hovedstaden bare under navnet "Lille-Paris". Men naturkatastrofer, verdenskrig og Ceausescu´s vannstyre har ødelagt mye for byen. Byen huser drøyt 2 millioner innbygere.

Miniguide til Bucuresti

WizzAirs fly skal gå mellom Torp og Bucuresti to ganger i uken, hver tirsdag og hver lørdag, begge dagene letter flyet klokken 11:40 fra Bucuresti, og lander på Torp 13:45. Fra Sandefjord er det avgang 14:15, med ankomst Romania 18:15. Alle tider er lokale.

Her er alle direkterutene fra Torp

Om den nye ruta, sier Markedssjef Tine Kleive-Mathisen på Sandefjord Lufthavn Torp, til Osloairports.com:

- Vi har et meget godt samarbeid med Wizz Air og det er flott at de stadig øker sitt rutenett fra Torp. Bucuresti kalles ofte «Lille Paris» da den har et mangfold av vakker arkitektur, samt et yrende kultur- og uteliv.

rss feedemailskriv ut

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart