-->

19. oktober 2012

Prisene på interkontinentale flyreiser setter ny bunnrekord


Prisene på interkontinentale flyreiser setter ny bunnrekord
Nå har det igjen blitt billig å reise langt. I løpet av høsten faller flybillettprisene til et nivå som er lavere enn i rekordåret 2009, hvor forbrukerne kunne holde prisfest på flyselskapenes bekostning. 
I løpet av 2012 har flyselskapene forsøkt å stabilisere prisfallet på interkontinentale ruter ved å tilpasse kapasiteten til etterspørselen. Det har tilsynelatende ikke vært nok, for i november dykker billettprisene ned til det laveste nivået på flere år.
annonseDette dokumenteres i siste utgave av Norsk Flyprisindeks, som hver fjerde uke sjekker flybillettprisene på det norske markedet. Denne utgaven gjelder avreiseuke 46, dvs. 12 - 18. november 2012. Her er gjennomsnittet av de laveste prisene til ti utvalgte oversjøiske destinasjoner på 4.944 kroner, mot 5.177 kroner i fjor. Årets gjennomsnitt er til og med litt lavere enn i rekordåret 2009, hvor gjennomsnittet var på 4.951 kroner.

Det er blant annet spesielt evig populære Thailand som skiller seg ut. Akkurat nå tilbyr Qatar Airways en tur-retur Gardermoen - Bangkok via Doha til 4.629 kroner. Det er 20 prosent lavere enn billigste billett i samme periode i fjor, og nesten 24 prosent lavere enn i 2009.

Note: Laveste pris i NOK (inkl. skatter og avgifter) for en tur-returbillett med avreise i uke 46.De siste årene har henholdsvis Finnair og Austrian vært prisledende til Bangkok, med flyskifte i henholdsvis Helsinki og Wien. Med Qatar Airways som billigste alternativ til Bangkok har dette selskapet gjennom sin hub i Doha satt seg selv i en førerposisjon på det norske markedet. Fortsatt er det kun Thai Airways som flyr direkte Oslo - Bangkok og er således førstevalget for mange på ruten.

rss feedemailskriv ut

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart