-->

18. oktober 2012

Fire nye sommerruter fra Norwegian og økte frekvenser på sommerdestinasjoner


Fire nye sommeruter fra Norwegian (Norwegian)
Norwegian faser stadig inn nye fly, og neste sommer kommer det fire nye sommerruter fra Oslo lufthavn Gardermoen. Disse går til Bilbao, Lisboa, Visby og Aalborg.
Alle sommerrutene fra denne sommeren fortsetter til neste år.

Neste sommer kommer Norwegian med enda flere direktefly ut fra Oslo lufthavn Gardermoen, og andre norske byer. Selskapet faser stadig nye fly inn flyparken, og utvider med nye ruter, samt øker trafikken på eksisterende destinasjoner.
annonse


I tillegg til de fire nye rutene ut fra Oslo, opplyser nå selskapet at de også øker frekvensene på flere andre populære destinasjoner. Spesielt Barcelonaruta blir kraftig forsterket når selskapet øker fra syv til elleve ukentlige avganger, og svarer på det spanske lavprisselskapet Vuelings utfordring på ruta.

Her er Oslorutene som får økt frekvens sommeren 2013:

Oslo – Barcelona: økning fra sju ukentlige til 11 ukentlige
Oslo – Faro: økning fra én til to ukentlige
Oslo – Malta: økning fra én til to ukentlige
Oslo – Burgas: økning fra én til to ukentlige
Oslo – Ajaccio/Korsika: økning fra én til to ukentlige
Oslo – Sarajevo: økning fra én til to ukentlige
Oslo – Budapest: økning fra sju til ti ukentlige
Oslo – Dublin: økning fra to til tre ukentlige
Oslo – Edinburgh: økning fra fem til seks ukentlige
Oslo – Tallinn: økning fra tre til fire ukentlige
Oslo – Andenes: økning fra to ukentlige i midtsommer til to ukentlige, mai til september

Nyhetene
Bilbao i Nord-Spania åpnes for trafikk den 5. juni 2013 og med det blir det igjen trafikk til de nordligste delene av Spania, et land som nesten utelukkende har forbindelse til Norge fra solkysten.

Bilbao er Baskerlands hovedstad, og kjent for å være et senter for gastronomiske gleder og design. Ikke så rart med Guggenheim museet tronende øverst over severdigheter. Byen ligger i Biscaya provinsen nord i Spania, og er et utsøkt sted for opplevelser på mange hold.

Det blir to ukentlige turer til Bilbao fra Gardermoen, ruteoppstart er 5.juni og destinasjonen trafikkeres fram til 28. september.
Avgang fra Oslo hver onsdag klokken 06:30, med ankomst Bilbao 09:45. Retur 10:25 med ankomst Oslo 13:45. Avgang hver lørdag 14:30 med ankomst 17:45. Fra Bilbao går returen 18:25 med ankomst Oslo 21:45.

Lisboa er Portugals hovedstad og får egen Norwegianrute fra 3. juni til 25. oktober, med to ukentlige flighter. Denne ruten vil gå i konkurranse med TAP-Portugals daglige avganger fra Gardermoen.
Det blir avgang hver mandag og fredag klokken 06:45 fra Oslo, og flyet lander i Lisboa 10:45. Returen går klokken 11:35 begge dager, og flyene ankommer Gardermoen 15:40.

Imperiehovedstadens fordums storhet merker man godt fortsatt. Som i San Francisco kjører små, gule sporvogner opp og ned de bratte bakkene mellom byens sju høyder, tåken driver inn fra havet ti kilometer utenfor og 25 april-broen over Tejo-elven er en kopi av Golden Gate. Lisboa er, som San Francisco, både storslått, vakker – og sjarmerende rufsete. Byen er godt egnet for en langweekend.

Se hele rutetilbudet fra Gardermoen

Aalborg
Fra byen ble grunnlagt av Vikingene i gamle dager har Aalborg utviklet seg til en travel handelsby, og er i dag med sine 162.000 innbyggere den fjerde største byen i Danmark. Den ligger midt i danskenes egen foretrukne ferieregion, solrike Nord-Jylland. Beliggenheten er midt i blinken, ettersom byen ligger kun en time unna med tog fra Hirtshals og knappe 30 minutter fra Hjørring. Aalborg omfavner også den velkjente Limfjorden, noe som gjør at byen ligger ved havet selv om den på en måte er plassert midt inne i fastlandet. Stedet har mye å by på, men det virker som om de lokale er mest stolte av å bli kalt en kulturby.

Norwegian starter opp Aalborgtrafikken allerede 2. april neste år, og flyr daglig unntatt lørdag. Selskapet tar opp konkurransen med Sun-Air (som opereres av British Airways), og Air Norway sin weekend-rute til Aalborg. (Sistnevnte opereres av danske North Flying).
Avgang Oslo mandag - torsdag 18:55, med ankomst 19:50. Retur fra Aalborg 20:20, ankomst Oslo er 21:20
Fredag letter flyet 20:30 fra Oslo, og lander i Aalborg 21:25. Returen går 21:55 og flyet er i Oslo 22:55.
Søndag letter flyet 11:50 fra Gardermoen og er framme 12:45, det er retur 13:15 med ankomst Oslo 14:15.

Visby
Kun dager etter at Widerøe meddelte at de kommer tilbake med sin sommerrute til Visby på Gotland, kunngjør Norwegian at de tar opp konkurransen om denne sommerfavoritten fra Gardermoen. 23. juni setter første fly kursen mot den svenske øya i Østersjøen. Det er planlagt to ukentlige rundturer hit neste sommer.
Torsdag og søndag letter Norwegians Visbyfly klokken 17:50 fra Gardermoen, og er framme 19:00. Returen fra Gotland går 19:40 og flyet lander i Oslo 20:50.

I skrivende stund er det usikkert om Gotlandsflyg vender tilbake med sin direkterute fra Torp til Visby neste sommer.

Første gang publisert 13.10.12 kl. 12:54, oppdatert 18.10.12 kl. 17:45

rss feedemailskriv ut

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart