-->

6. oktober 2012

SAS' sommerfly til Sardinia


Folket valgte Cagliari på Sardinia som sin ønskedestinasjon
Cagliari, hovedstaden på den italienske øya Sardinia, stakk av med seieren i facebookbrukernes avstemning om hvor SAS skal sende Sommerflyet 2013


Cagliari er hovedstaden på Sardinia og sete for Sardinias regionalregjering. Selve Cagliari har 165.000 innbyggere, totalt ca. 300.000 med forstedene.
annonse


I september har SAS hatt en avstemning gående på Facebook, hvor du kunne få være med å bestemme hvor SAS sitt Sommerfly for 2013 skulle gå. Selskapet hadde plukket ut ti destinasjoner som folk kunne stemme på, og Cagliari gikk av med en overlegen seier. Nesten 3000 stemmer skilte vinneren, og by nummer to, Bologna, også den i Italia, som fikk 3370 stemmer, mot vinnerens 6276 stemmer.
Lenge lå portugisiske Lisboa an til å vinne, men måtte til slutt nøye seg med en tredjeplass og 2342 stemmer.

Da SAS ba folk stemme fram en rute for årets sommerrute (2012), deltok rundt 4.000 Facebookbrukere, de stemte fram Gazipasa i Tyrkia som vinneren, mens 16.000 har vært med å stemme fram Cagliari.

Cagliari som ligger på sørkysten av Sardinia og ble i sin tid grunnlagt av fønikerne. I dag er byen besøkt av mange turister og du finner både flere museer og en vakker botanisk hage der. Det er bygget en moderne by omkring den gamle bydelen, men det finnes flere gamle attraksjoner, blant annet Santa Cecilia som ble fullført i 1312 og senere ombygd på 1700-tallet.

Cagliari kan også by på gamle romerske ruiner og et amfiteater. Byen er attraktiv og kan vise til mange nydelige sandstrender. Ellers fungerer Cagliari som et glimrende utgangspunkt for å utforske resten av Sardinia.

Christian Pettersen, som er sjef for digitale medier hos SAS, synes det er flott at så mange engasjerer seg i rutevalgene. Dette gir selskapet en unik innsikt i hvor folk faktisk ønsker å reise, og kan hjelpe SAS med å lukke hull i markedet. Etterspørselen etter billetter til Gazipasa har vært så stor at SAS har latt denne ruta bli en helårsrute, mens Cagliari nok forblir en sommerrute i 2013.

rss feedemailskriv ut

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart