-->

6. oktober 2012

Dette er Europas punktligste flyselskap


Punktligst i Europa
Alle de «norske» flyselskapene er blant Europas punktligste, men SAS var best i september. Det viser tall fra det amerikanske nettsted Flightstats.com.


Norske medier har vært preget av flyforsinkelser denne sommeren. Streiker, arbeidskonflikter og problemer med drivstoffanlegget på Gardermoen er bare noen av hendelsene som har satt tålmodigheten på prøve. Allikevel er situasjonen på bedringens vei, og alle de tre «norske» flyselskapene er helt i toppen av punktlighetsstatistikken, melder Takeoff.dk.
annonse
Flyr høyt etter en vanskelig sommer
I september ligger både SAS, Norwegian og Widerøe som perler på en snor på oversikten over flyselskap med mer enn 10.000 flyvninger i måneden.

Det gleder Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS.

– Vi hadde en vanskelig sommer, men nå viser tallene at vi virkelig har klart å få sving på situasjonen utover høsten, sier han til NRK

Han mener at mye av punktligheten skyldes en stadig mer effektiv klargjøring av flyene mens de står på bakken, noe han takker en stor stab med ansatte for.

– Vi liker å sammenligne bakkeoperasjonene våre med et pit-stop i Formell 1. Når en racerbil kommer inn til service skal alt skje samtidig, og litt sånn er det på flyplassene også. På de mest effektive stoppene klarer vi å snu et fly i løpet av 20-25 minutter, sier han.

Punktlighet i verdensklasse
Også Norwegian gjør det meget bra i Flightstats måling, og ender opp som det nest mest presise flyselskapet. Åsa Larsson, informasjonssjef i Norwegian sier at tallene viser at norske flypassasjerer går en punktligere tid i møte.

– I august var tallene tydelig påvirket av at Avinor ikke hadde nok flyveledere på jobb, og forsinkelser knyttet til problemene der var på et halvt døgn, i tillegg til en rekke følgeforsinkelser.

Norwegian legger fram egne trafikktall for september på tirsdag neste uke, og Larsson ønsker derfor ikke å kommentere Flightstats tall. Hun sier allikevel at det er hardt arbeid som ligger bak pallplasseringen, både internt og i samarbeid med flyplassene.

– Punktlighet er et tema som er viktig for hele vår organisasjon, men like viktig for oss er det at folk kommer fram dit de skal. Vi kansellerer nesten ikke fly, og hadde en regularitet på hele 99,8 prosent i august.

Alle de «norske» i toppen
Punktlighetsoversikten er basert på hvor ofte flyene ankommer innen 15 minutter av oppsatt tidtabell, og er kategorisert etter hvor store flyselskapene er.

1) SAS hadde i september 23.828 flyvninger, og en gjennomsnittlig punktlighet på 91,53 prosent
2) Norwegian hadde en punktlighet på 91,17 prosent for 10.026 flyvninger.
3) Widerøe hadde en punktlighet på 91,1 prosent for 10.254 flyvninger.
4) KLM hadde 10.350 registrerte flyvninger, med en punktlighet på 89,70 prosent.
5) Tyrolean Airways (herunder Austrian Airlines); 11.500 – 89,55 pct.
6) Easyjet: 34.782 flyvninger og 89,33 prosent punktlighet.
7) Ryanair 29.908 flyvninger og 89,25 prosent punktlighet.
8): Lufthansa Cityline: 11.074 flyvninger og 88,72 prosent punktlighet.
9) Aeroflot: 13.195 flyvninger og 85,46 prosent punktlighet.
10) Turkish Airlines: 23.306 flyvninger og 84,43 prosent punktlighet.

rss feedemailskriv ut

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart