-->

5. oktober 2012

Wizz Air med håndbagasjegebyr


Foto: Sandefjord lufthavn Torp
Fra 24. oktober innfører Wizz Air nye regler for hånd-bagasje på alle sine flyruter for å oppmuntre passasjerene til å ta med seg mindre bagasje om bord, og gjøre ombordstigningsprosessen lettere og raskere.
Det nye gebyrer kommer etter at flyselskapet har sett seg lei på at folk drar med seg alt for store kofferter og bager inn i kabinen, og som fyller opp bagasjehyllene over seteradene.
annonse


Det ungarske lavprisselskapet greide å komme på banen før Ryanair, med et gebyr på håndbagasjen. Fra slutten av oktober koster det 90 kroner å ta med seg håndbagasje ombord i flyene til Wizz Air, så sant du ikke bruker små sekker eller bager som kan plasseres under stolsetet, da slipper du unna avgiften.

Hva er forskjellen på liten og stor håndbagasje?

-Hvis håndbagasjen din er av størrelse 42 x 32 x 25 cm eller mindre kan den tas gratis med ombord. Den skal passe under setet foran deg.

Hvis håndbagasjen din er større enn en liten håndbagasje, men ikke større enn 56 x 45 x 25 cm, kan du ta den med om bord mot en avgift på kr 90,- Den skal passe inn i bagasjehylla over stolradene, og du må kunne plassere den der uten hjelp.

Hvorfor?
Flyselskapene, inkludert Wizz Air, har de siste årene opplevd overfylte flykabiner på grunn av at for mange bager blir tatt med om bord. Ikke bare fører dette til en ubehageligheter om bord, men også til store forsinkelser, noe som er til plage for alle passasjerer, sier selskapet selv, om det nye tiltaket.

Wizz Air med ny rute til Beograd

Hvor mye vil det koste meg å ta med en stor håndbagasje om bord?
Avgiften for en stor håndbagasje er NOK 90 hvis du betaler online før du reiser. Wizz Air oppfordrer alle passasjerer til å bestemme hvilken bagtype de vil ta med hjemmefra og betale online, enten ved bestillingen eller fram til 3 timer før avgang, for å unngå ekstra kostnader på flyplassen.

Hvis du betaler på flyplassen, er avgiften NOK 180 ved innsjekkingen eller NOK 270 ved utgangen. Kjøper du ved bestilling sparer du minst 50% kontra på flyplassen.

Når trår de nye reglene for håndbagasje i kraft?
De nye reglene for håndbagasje vil gjelde alle flyturer bestilt etter 4. oktober 2012 for reiser fra og med 24. oktober 2012. Hvis du har bestilt en flyreise før 4. oktober 2012, kan du ta med deg en stor håndbagasje gratis.

rss feedemailskriv ut

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart