-->

22. november 2012

Kutter Budapestrute fra Rygge


Budapestrute forsvinner (Foto: Osloairports.com)
Ryanair fjerner Budapest fra rutekartet på Rygge, økte kostnader ved den ungarske flyplassen får skylda.Denne ruta kom i stand som en direkte konsekvens av flyselskapet Malevs konkurs tidligere i år. rett over nyåret er det slutt på tilbudet.
annonseDa det ungarske selskapet Malev gikk over ende 4. februar i år, og Ryanair etablerte seg hurtig med nye ruter ut fra Budapest. Allerede atten dager etter konkursen lettet første maskin fra Rygge, og det har gått tre ukentlige flighter fra Østfold. 8. januar letter etter det vi forstår det siste Ryanairflyet med kurs mot Ungarns hovedstad.

Som en følge av at flyplassen vil øke sine avgifter, svarer det irske lavprisselskapet med å kutte sine ruter ut fra Budapest med 33%. Det betyr at selskapet etter 10. januar vil ha tre fly stasjonert der, mot dagens fem, som igjen betyr at 8-10 ruter legges ned, der i blant Ryggeruta.

Da ruten ble lansert tidligere i år var ledelsen ved flyplassen strålende fornøyd med å få Budapest tilbake på Rutekartet. Dette var den ruta som åpnet ballet på Rygge, ved den offisielle åpningen i 2008, da med Norwegian som operatør. Norwegian kom og gikk, og nå strykes ruta fra kartet for andre gang.

Få våre artikler på epost hver morgen klokken 07:00 - helt gratis

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart