-->

24. november 2012

Roma er årets juleshopping-destinasjon


Roma er årets juleshopping-destinasjon
Billettprisene er naturligvis relativt høye rett oppunder jul. Den som planlegger en i-siste-liten-juleshoppingtur til en europeisk storby skal vite at det er til Roma man får mest for pengene i år hva prisen på flybilletten angår.

Nå som vi nærmer oss den svært konsentrerte ferieperioden som julehøytiden er, ser vi som alltid hvordan markedsmekanismene for alvor trår i kraft når etterspørselen er høyere enn tilbudet.
annonseI ukene før jul er det mange som velger å dra på juleshopping til en av Europas mange spennende storbyer. London, Paris, Berlin og Barcelona har ofte vært de foretrukne, men i år kan det muligens bli Roma, for ifølge Norsk Flyprisindeks er billettprisene dit spesielt attraktive i desember.

Hver fjerde uke sjekkes billettprisene til de ti mest populære europeiske og oversjøiske storbyene, og sammenlignet med samme uke i 2009 har flyprisene til Roma falt merkbart.

Prisutvikling fly til Roma (2009-2012)
Note: Laveste billettpris med avreise i uke 50. Prisene er i norske kroner inklusive skatter og avgifter, 
men eksklusive eventuelle gebyrer for ulike tilleggstjenester.


Ryanair er fremdeles prisledende fra Rygge med en billettpris som er 40 prosent lavere enn i samme reiseuke i 2009. Fra de store lufthavnene i distriktene har billettprisene falt med opptil 18 prosent i løpet av de siste tre årene.

- Når man tar avstanden og flytiden med i beregningen, får man faktisk mye for pengene hvis man velger å fly til Roma. Det er selvfølgelig billigere å fly til London, men Roma er i år fullt konkurransedyktig stilt overfor Berlin, Paris og Barcelona, sier Svein Erik Søgård fra Travelmarket.no, som utgir Norsk Flyprisindeks.

Få våre nye artikler på epost hver morgen klokken 07:00 - helt gratis

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart