-->

3. desember 2012

Europeisk flystreik den 22. januar ?


Tirsdag den 22. januar 2013 er satt som mulig aksjonsdag blant europeiske flybesetninger i kampen mot EU`s nye arbeids og hviletidsregler. Det skal være snakk om en én dags streik blant piloter og kabinansatte denne datoen.


ECA, European Cockpit Association og European Transport Workers’ Federation fortsetter kampen mot EU`s forslag til nye arbeids og hviletider for det flyvende personalet.
annonse


Reglene, som vil bli lagt frem for godkjenning blant medlemslandene iløpet av 2013, vil forrige sikkerheten i luften og føre til flere ulykker, mener pilotenes og kabinpersonalets fagforeninger. Derfor planlegges det nå en felles aksjonsdag over hele Europa, melder danske Standby.dk.

Fagforeningene viser til at USA har innført strengere regler med hensyn til arbeids og hviletider for flyvende personale.Det skjedde tiltross for protester fra flyselskapene, som hevdet at de ville tape millioner av dollars. Nå ønsker de det samme i EU, og hevder at EASA Europe’s Aviation Safety Agency så langt ikke har løftet en finger i denne saken. (boarding.no)

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart