-->

4. desember 2012

455 000 har toget til Torp


455 000 har toget til Torp
Det er nå snart fem år siden reisende via Sandefjord Lufthavn fikk tilbudet om togstopp på Torp stasjon (Råstad) og gratis tilbringertjeneste til flyplassen. 455.000 har benyttet tilbudet så langt.

Avtalen som ble inngått for fem år siden var mellom Vestfold fylkeskommune, Jernbaneverket, NSB Persontog, Statens vegvesen i Vestfold og Sandefjord Lufthavn.
annonse


Hensikten med denne avtalen var å legge til rette for økt persontrafikk med tog til og fra Sandefjord Lufthavn. Fylkeskommunen sørger for gratis tilbringertjeneste gjennom avtale med Vestviken Kollektivtrafikk.

Tirsdag i forrige uke ble avtalen forlenget med fem nye år fra 1. januar 2013, skriver Tønsbergs Blad

Viktig for lufthavnen
Markedssjef Tine Kleive-Mathisen i Sandefjord Lufthavn sier at det er viktig å jobbe for best mulig tilgjengelighet.

– Et godt kollektivtilbud er også i tråd med våre mål om å ivareta miljøet best mulig. Så langt har togtilbudet vært en suksess for reisende og de involverte parter i avtalen. Derfor er det gledelig at vi tar fatt på nye fem år, sier Kleive-Mathisen.

Fylkesordfører Per-Eivind Johansen mener det har blitt et godt, midlertidig tilbud for de reisende.

Nærmere Torp
– I fremtiden vil vi få jernbanen nærmere flyplassen, og samtidig vil dagens terminal bli flyttet til østsiden av flyplassen. De er toget i gangavstand, sier Johansen som synes det også er gledelig at ordningen er selvfinansiert slik at kommunen slipper unna sitt garantiansvar.

Antall reisende med toget via lufthavnen var høyest i 2009.

– Da kom 120.000 med toget. Men da tilbudene ble redusert sank antallet. Nå som Sandefjord Lufthavn igjen tilbyr flere destinasjoner øker de togreisende i antall I år blir det ny rekord med cirka 130.000, sier salgs – og markedsansvarlig Pål Hansen i NSB.

Han kan fortelle at de fleste som tar toger i rekkefølge kommer fra Tønsberg, Sandefjord, Oslo, Larvik og Gardermoen.

– Gardermoen er interessant nå som det er flere utenlandsdestinasjoner fra Torp. Folk som kommer med innenlandske fly til Gardermoen ønsker å reise ut fra Torp, hevder Hansen.

Det er NSB som refunderer noe av billettprisen til shuttlebussene på Torp.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart