-->

13. desember 2012

Fire nye Ryanairruter neste sommer


Ingen juleruter med Ryanair,
 men 4 nye sommerruter fra Rygge
I dag slapp Ryanair sommerprogrammet for Rygge. Selskapet starter fire nye ruter, og fjorårets destinasjoner fortsetter neste sommer også. De nye rutene går til Barcelona Reus, Cagliari, Düsseldorf Weeze og Rijeka. Totalt tilbyr nå Ryanair 44 ruter fra flyplassen i Østfold.


Sommerprogrammet for neste år er altså ganske likt årets program, Ryanair flyr solhungrige nordmenn til Sør-Europa, fra Portugal i vest til Kypros i øst.
annonse


Rijeka ligger ved Kvarnerbukten i Adriaterhavet er Kroatias største havneby med skipsverft, rederier, oljeraffineri, petrokjemisk industri, tobakksfabrikker mv., og er et viktig trafikk-knutepunkt. Byen har havnefunksjoner også for innlandsstatene Ungarn og Østerrike. Elven Riječina, som flyter gjennom byen, har gitt byen dens navn.

På byens høyeste topp ligger Trsat-festningen, som i middelalderen var sete for den mektige kroatiske adelsslekt frankopanerne. 561 trappetrinn fører fra byens sentrum, forbi kirken Sveta Marija, opp til festningen. Kirken er en endestasjon for pilegrimer fra mange land som kommer for å se maleriet Marija av Trsat. Byen har mange severdigheter, bl.a. en stor barokkirke, Sveti Vid (St Vitus-katedralen), bygget i midten av 1600-tallet.
Torsdag og søndag blir det avganger fra Rygge til Rijeka, med oppstart 2. april.

Düsseldorf er hovedstaden i den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen og ligger i Rheinland, øst for Rhinen i den sørlige enden av det tettbefolkede byområdet Ruhrgebiet. Tidligere var Düsseldorf hovedstad i landskapet Bergisches Land. Düsseldorf har nærmere 600 000 innbyggere, og er en velstående by som har bl.a. en stor messe- og utstillingsindustri, foruten å være et av Tysklands viktigste kunstsentre. I byen finnes et berømt operahus, tallrike museer og teatre, musikkskoler og et stort universitet, Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf.
Fra 31. mars flyr du til Düsseldorf hver tirsdag, torsdag og lørdag.


Ryanairs oppdaterte rutekart fra Rygge. Klikk på bildet for større versjon
Reus er hovedstaden i comarca Baix Camp i Catalonia, Spania. Den ligger på en høyde på mellom 114 og 142 meter over havet. Byen har rundt 100 000 innbyggere og et areal på 52,78 km². Reus ligger 14 kilometer fra Tarragona og 90 km fra Barcelona. Byen er fødeby for den kjente arkitekten og kunstneren Antoni Gaudí, og de mindre kjente Juan Prim (general) og Marià Fortuny (maler). Flyene til Barcelona Reus starter opp 1. april med avgang hver mandag og torsdag.

Cagliari som ligger på sørkysten av Sardinia og ble i sin tid grunnlagt av fønikerne. I dag er byen besøkt av mange turister og du finner både flere museer og en vakker botanisk hage der. Det er bygget en moderne by omkring den gamle bydelen, men det finnes flere gamle attraksjoner, blant annet Santa Cecilia som ble fullført i 1312 og senere ombygd på 1700-tallet.

Cagliari kan også by på gamle romerske ruiner og et amfiteater. Byen er attraktiv og kan vise til mange nydelige sandstrender. Ellers fungerer Cagliari som et glimrende utgangspunkt for å utforske resten av Sardinia.
Første Cagliarifly letter 1. april og flyene går hver mandag og fredag.

FÅ NYHETENE PÅ EPOST HVER MORGEN KL. 07:00 - HELT GRATIS

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart