-->

13. desember 2012

Kjøpesterkt norsk marked demper lavprisfesten


Flyselskapene har fått øynene opp for at Norge er et spesielt kjøpesterkt marked sammenlignet med våre skandinaviske naboer. Derfor er flybillettprisene i denne lavsesongen noe høyere enn tidligere år.
Det tør påstås at Norge har en særdeles sterk økonomi. Derfor har mange fått mulighet for å reise utenlands, så etterspørselen i det norske reisemarkedet er litt høyere og mer konstant enn i for eksempel det danske eller svenske markedet.
annonse


Det har da også smittet av på flybillettprisene, som midt i lavsesongen er de høyeste på tre år. Prisutviklingen fremgår av 44. utgave av Norsk Flyprisindeks som utgis av reisesøkemotoren Travelmarket.no.

Hver fjerde uke sjekkes billettprisene til de ti mest populære europeiske og oversjøiske storbyene. I avreiseuke 2/2013 (7 - 13. januar), som er første uke i den svakeste delen av lavsesongen, er billettprisene i de aller fleste tilfellene høyere enn i tilsvarende uke de siste tre årene.

Prisutvikling 2010 - 2013 for avreiseuke 2

Note: Laveste billettpris som gjennomsnitt for 10 destinasjoner med avreise i uke 2. Prisene er i norske kroner inklusive skatter og avgifter, men eksklusive eventuelle gebyrer for ulike tilleggstjenester.


Dermed ser det ut til at det i 2013 kanskje vil bli lagt en demper på den flyprisfesten som forbrukerne har nytt godt av de siste årene. 2011 og 2012 har vært tydelig preget av prisfall, men i 2013 kan man sannsynligvis forvente at det vil fortone seg litt annerledes.

- Det vil fremdeles være konkurranse i markedet, men flyselskapene har blitt bedre til å tilpasse kapasiteten og sette prisene riktig. Mange flyselskaper har samtidig fått øynene opp for at Norge er et kjøpesterkt marked, hvor prisskruen kan justeres enda mer på en lang rekke ruter," forklarer Svein Erik Søgård i Travelmarket.no

FÅ NYHETENE PÅ EPOST HVER MORGEN KL. 07:00 - HELT GRATIS

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart