-->

1. desember 2012

Legger ned Karlstadrute - igjen


Kutter Karlstadrute - igjen (Foto: Direktflyg)
Direktflygs linje fra Oslo til Karlstad og Borlänge i Sverige legges ned etter et drøyt års drift, inkludert en flere måneder lang sommerferie. Dårlige passasjertall og for små fly får skylden for nedleggelsen.

I november 2012 lettet den første 19 seters fly av typen Jetstream 32 fra Gardermoen med kurs for Karlstad. Et år senere, med en lang sommerferie uten trafikk, forsvinner Direktflyg for godt fra Oslo.
annonse


Karlstadruta har av flere innen luftfartsmiljøet blitt sett på som en litt merkelig satsing. Karlstad ligger ikke så mange milene inn på den svenske siden av grensen, med et godt tog- og busstilbud. Likevel mente man at det var et marked for to daglige avganger fra hovedflyplassen til den regionale flyplassen i Värmlands län. Man så for seg at mange av svenskene som pendler over til Norge for å jobbe, ville velge en effektiv og bekvem måte å reise frem og tilbake.

Rutetidene var ikke av de beste og belegget var for dårlig, noe denne redaksjonen selv fikk erfare da vi testet ut ruta i våres. Vår mann var eneste passasjer ombord, begge veier. I april valgte selskapet å ta en lengre sommerferie og tenke ut hvordan de skulle få bedre belegg på ruta. Overraskende dukket Direktflyg opp igjen i august med en ny strategi. Man forlenget ruta fra Karlstad videre i Borlänge i Dalarna og fikk tidlige avganger fra Sverige til Oslo. Tanken var at med tidlig ankomst Oslo, kunne svenskene bruke Gardermoen som sin flyplass ut i verden.

Nå ser man at dette ikke har vært godt nok. Flyselskapet opplyser til lokale svenske medier at belegget har vært for dårlig spredt utover i uka, med greit belegg rundt helgene, men for lite trafikk midt i uka. Direktflygs administrerende direktør sier også at det trengs større fly, gjerne 30 til 40 seters maskiner som gir bedre avkastning på de avgangene med et godt belegg.

For den delen av næringslivet i Värmland som har fokus på å gjøre forretninger rundt Oslo, er dette et lite tilbakeslag. Men de sier selv at de håper en annen aktør vil ta over ruta, og mener at markedet er blitt bedre det ene året flyruta har eksistert. Siste avgang for Direktflyg er 14. desember.

Få våre nye artikler på epost hver morgen klokken 07:00 - helt gratis

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart