-->

1. desember 2012

Nordiske forretningsreisende sier nei til Norwegian interkontinentalt

(Foto: Airbus)
Halvparten av alle nordiske forretningsreisende sier blankt nei til å fly Norwegian interkontinentalt, viser ny undersøkelse. Mest negative er de svenske forretningsreisende, 57 prosent svarte at de ikke ville vurdert flyselskapets tilbud.

Analyseselskapet Resegeometri har spurt 1 500 nordiske forretningsreisende som regelmessig flyr til Asia og Nord-Amerika om hvordan de vil forholde seg til Norwegians interkontinentale ruter.
annonse


I undersøkelsen skal de oppgi hvor sannsynlig det er at de vil fly Norwegian når lavkostselskapet starter disse flygningene i slutten av mai, og resultatet er nedslående: Så mye som femti prosent av de spurte sier blankt nei til å benytte seg av Norwegian, skriver Travelnews.no.

I en lik undersøkelse som ble gjennomført i fjor, så var resultatet det samme, og kun elleve prosent sier det er svært sannsynlig at de vil benytte seg av Norwegians tilbud. 37 prosent mener det er sannsynlig, så flyselskapet må satse på positiv omtale for å vinne de forretningsreisende over på sin side.

Mest negative er de svenske forretningsreisende; her svarer hele 57 prosent at de ikke ville vurdert flyselskapets tilbud. Det er, kanskje litt overraskende, danskene som er mest positive hvor kun 36 prosent sier nei til deres tilbud. Dette på tross av at Kastrup er den flyplassen i Skandinavia med flest interkontinentale ruter.

– Forretningsreisende er delt i to leirer; mens halvparten er veldig negative, sier den resterende halvparten at det er sannsynlig eller veldig sannsynlig. Men vi har sett i løpet av de siste ti årene at forretningsreisende generelt har blitt mer positive til lavprisselskapene, så vi kan ikke utelukke at dette også blir tilfellet i denne saken. Men de kommer ikke til å være de første passasjerne ombord, slår Jan Borg i Resegeometri fast i følge Travelnews.se.

Få våre nye artikler på epost hver morgen klokken 07:00 - helt gratis

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart