-->

19. desember 2012

Lukker Stockholmsrute fra Gardermoen (oppd)


Foto: Wikipedia
23. desember er det slutt for Flybe Finland (tidliger Flybe Nordic) sine avganger fra Gardermoen til Stockholm Bromma. Ruten har operert siden mai i år med 11 ukentlige avganger, nå er de nede i to ukentlige, og snart er det slutt.Sjelden har et flyselskap skapt så mange forventninger i markedet, som var tilfellet med Flybe Finland (tidl. Flybe Nordic), en joint-venture mellom det britiske regionale lavprisflyselskapet Flybe samt Finnair.
annonse


Etter konkursene i Cimber Sterling og Skyways i mai måned, var det meget tydelige meldinger som kom fra Flybe om at de ville øke sin tilstedeværelse i det skandinaviske markedet, og ambisjonene var ikke mindre enn at de skulle bli det største regionale flyselskapet i Norden.

Denne annonserte satsingen har man ikke sett mye til, selskapet har lukket flere ruter enn de har åpnet, satsingen i Skandinavia har vært minimal, mens det har vært en viss økning i Finnland, skriver check-in.dk

Selskapets utdelte slots (avgangstider), har ikke vært optimale for businessmarkedet fra Oslo. Flyene har gått for sent på formiddagen til at de har vært attraktive for de jobbreisende, og en dagstur til Stockholm Bromma i jobbsammenheng, har vært nær sagt utenkelig med denne ruta.
Den fanget dermed ikke opp forretningsmarkedet, der kapitalen som regel sitter, og ble aldri et alternativ  til SAS og Norwegians flyvninger til Stockholm Arlanda.
Da hjelper det ikke at Bromma er en rask og enkel flyplass, beliggende bare et kvarter med kollektiv transport inn til sentrum av byen.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart