-->

22. desember 2012

SAS beholder EuroBonus


SAS beholder EuroBonus
SAS selger ikke EuroBonus. Til det er lojalitetsporgrammet altfor viktig for å holde på de beste kundene, innser SAS-ledelsen.
Det var Aftenposten som i forrige måned meldte at SAS vurderte å selge EuroBonus-lojalitetsprogrammet sitt til lavpris for å skaffe raske penger til kreditorene. Men slik gikk det altså ikke.
annonseEuroBonus er fredet, og blir ikke solgt som en del av spareprogrammet.

- Vi har sett på alt av verdier i SAS - også EuroBonus - men et salg av bonusprogrammet er ikke en del av spareplanen. EuroBonus er en vesentlig del at vårt tilbud til kundene, sier pressesjef i SAS, Trine Kromann-Mikkelsen, til VGNett

Mye verd
Mye tyder på at SAS' verdivurderinger er riktige:

Nylig solgte Air Berlin 70 prosent av sitt bonusprogram Topbonus til en av sine storaksjonærer, Etihad Airways i Abu Dhabi. Prisen var 184,4 millioner euro - omtrent tilsvarende Air Berlins samlede børsverdi (187 millioner euro). Prisen gir en god indikajson på hvor mye EuroBonus-programmet er verd for SAS.

En milliard?
Et salg ville trolig innbragt en milliard kroner i SAS' slunkne kasse - men til gjengjeld ville flyselskapet gamble med lojaliteten til sine beste, mestbetalende kunder - forretningskundene.

Aksjeanalytiker Jacob Pedersen poengterer at EuroBonus er langt viktigere for et stort nettverks-flyselskap som SAS enn for lavprisselskapet Air Berlin:

- Viktig for SAS
- SAS har et mangeårig medlemmskap i Star Alliance, og EuroBonus er noe av «kjernen» i SAS. Programmet har mange medlemmer og er en viktig loyalitetsskapende faktor, sier Pedersen.

SAS har tidligere opplyst til Standby Nordic at det hver måned kommer til 30.000 nye medlemmer i EuroBonus-programmet. 80 prosent av poengene som opptjenes brukes til å ta ut bonusreiser eller oppgradere seg på flyvninger.

Eksklusivt kort
Foruten SAS-kortene basic, sølv og gull finnes et fjerde kort, Pandion, som bare er tilgodesett cirka 2000 ekstremt viktige SAS-kunder.

Pandionkortet gir en rekke goder og i praksis carte blanche-adgang til alle selskapets flyavganger, selv om flyene er fulle.

(ad)

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart