-->

21. desember 2012

Frosttåke kan skape kaos på Gardermoen også i dag


Frosttåke  (Illustarsjonsfoto)
Iløpet av den kommende helgen vil over 146.558 passasjerer reise inn ut og fra flyplassen på Gardermoen. Allerede torsdag skapte frosttåke og vinterværet store forsinkelser på flyplassen.

Til tross for at enkelte passasjerer måtte vente i over seks timer torsdag, tror ikke flyplassen at det vil oppstå kaos idag, fredag.
annonseForventer ikke kaos
Over 63.000 passasjerer var innom Gardermoen torsdag, mens det i dag vil reise opp mot 64.000 passasjerer. Lørdag er det ventet omlag 34.000 passasjerer, mens søndag vil i underkant av 50.000 reise inn og ut fra hovedflyplassen.

AVGANGER OG ANKOMSTER VED GARDERMOEN

– Det er heldigvis en bedring i værsituasjonen slik det ser ut nå. Vi har ikke den samme fuktigheten i lufta, og så lenge vi unngår den fuktigheten så blir det ikke like omfattende avising i dag som vi hadde i går, sier medierådgiver ved Gardermoen (OSL), Joachim Westher Andersen til TV 2.

I motsetning til store deler av gårdagen, er de aller fleste fly i rute.

– Foreløpig i dag ser det ut som om alt er i rute. Vi har også bedre sikt, og det betyr også at vi kan ha normal trafikkavvikling i dag. Da vil det bli bedre, men det er værfenomener vi snakker om, og så lenge vi har det, så er det viktig at passasjerene også holder seg oppdaterte utover dagen, sier Andersen.

Skulle værsituasjonen derimot bli slik som den var i går, vil det raskt oppstå nye forsinkelser.

– Hvis frosttåken kommer tilbake må vi vurdere å innføre tiltak slik vi gjorde i går. Det vil si større avstand mellom flytene og også større avisingsoperasjoner. Men det får vi eventuelt ta hvis det blir aktuelt, sier medierådgiveren som ber reisende holde seg oppdatert på hjemmesidene til flyselskapene.

– Normal trafikk
Både SAS og Norwegian har i morgentimene i torsdag fått siste informasjon om situasjonen på Gardermoen.

– I dag innhenter vi enda noen forsinkelser fra i går, men det er spådd greie værforhold på Gardermoen og ikke noe frosttåke. Vi forventer normal trafikk utover dagen, og vi håper nå at værgudene er med oss nå rett før jul, sier kommunikasjonssrådgiver i Norwegian, Astrid Mannion til tv2.no.

SAS opplyser også om at flyene er i rute, og så lenge tiden mellom hver avgang ikke blir satt ned av OSL, vil flyene gå som planlagt i morgentimene fredag.

– Vi har fått beskjed fra OSL om at alt er som normalt. Med mindre det blir samme situasjon som i går, så vil alt gå greit. Det er fortsatt litt tåke som gjør at vi må drive med motorvarming, men det byr normalt sett ikke problemer. Selv om det fortsatt er tåke, så skal vi få flyene ut i tide, sier pressekontakt i SAS, Tormod Sandstø til tv2.no

Juletrafikk
Samtidig minner alle flyplassene om at det denne helgen er den store utfarten i forbindelse med jula, og ber alle sine passasjerer om å møte opp i god tid. Ta med i beregningen tid til innsjekking, sikkerhetskontroll og gangtid ut til gate. Reisende ut av Non-Schengen må beregne tid for passkontroll.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart