-->

18. januar 2013

Reisende møter Munch på Oslo Lufthavn


Edvard Munch: Selvportrett med sigarett
© Munch Museum /
Munch-Ellingsen Group / BONO
Reisende som ankommer Oslo lufthavn fra utlandet, vil nå møte en verdenskjent maler. I forbindelse med jubileumsutstillingen Munch 150, er det nå hengt opp reproduksjoner av Edvard Munch i Terminalen. Utstillingen presenteres bak Duty Free- butikken og ved rulletrappen som går ned til ankomstområdet.
Utstillingen viser flere kjente verk, som for eksempel «Skrik», «Livets dans» og «Pikene på broen», for å nevne noen.
annonse


Utstillingen skal fungere som en fristende påminnelse om jubileumsutstillingen i Oslo, for våre ankommende utlandspassasjerer. Utstillingen vises frem til oktober 2013.

Bakgrunnen for utstillingen på Oslo Lufthavn er en samarbeidsavtale mellom OSL og Munch-jubileet, Profilering av Munch på ankomstnivå er bare ett av flere tiltak som vil foregå i forbindelse med samarbeidsavtalen. Det er i tillegg aktuelt å profilere Munch også på innlandsdelen av terminalbygget.

- Munch er en av Norges aller viktigste kunstnere gjennom alle tider. Det er derfor en glede for Oslo Lufthavn å kunne bidra til at flere blir oppmerksom på hans kunst. Vi håper verkene som henger her på flyplassen bidrar til at flere besøker jubileumsutstillingen, sier pressesjef ved Oslo Lufthavn Vegar Gystad til Osloairports.com.

Kommunikasjonsdirektør Bård Hammervold ved Munch-museet er glad for samarbeidet.
– Vi er veldig glade for å ha med oss OSL på laget. Med vår målsetning om å skape nysgjerrighet og begeistring for Munchs kunst, særlig internasjonalt, så kunne vi ikke fått en bedre samarbeidspartner, sier Hammervold.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart