-->

8. januar 2013

Ryanair drømmer om norsk innenrikstrafikk igjen


Foto: Sandefjord lufthavn Torp
Ryanair-sjef Michael O'Leary varslet tirsdag morgen at han nå ønsker å starte opp innenriksflygninger i Norge.
- Vi er veldig interessert i dette, og vi snakker med endel flyplasser i Norge. Vi håper at noen av disse samtalene vil føre til noe, sier toppsjef Michael O'Leary i Ryanair. Selskapet flyr fra før av norske passasjerer til destinasjoner i Europa.


- Det blir ikke i år, men forhåpentligvis i løpet av to til tre år.
annonse


Vi må først bestille fly fra Boeing, og komme til enighet med noen av Avinor-flyplassene, sier han til DN.no.

Det er ennå ikke kjent hvilke norske byer Ryanair kommer til å fly mellom, og O'Leary ønsker ikke å avsløre hvilke destinasjoner han ønsker seg av konkurransehensyn.

Ikke alene
Analytiker Kenneth Sivertsen i Arctic Securities mener Ryanair ikke er alene om å se på det norske innenriksmarkedet, som aktualisert av et skadeskutt SAS. Det er heller ikke noe nytt i O'Learys uttalelser, ifølge ham.

- Jeg tror ikke Ryanair er helt alene om å se på Norge. Når han sier ett til tre år så er det konsistent med tidligere uttalelser fra Ryanair om at det vil åpne seg store muligheter den dagen SAS blir restrukturert, solgt eller forsvinner, sier Sivertsen til DN.no.

Rutene mellom Oslo-Bergen, Oslo-Trondheim og Oslo- Stavanger er blant de mest lukrative i Europa, og vil være svært attraktive, ifølge analytikeren. Han påpeker imidlertid at det ikke vil være plass til flere aktører i dag, på grunn av mangel på ledige avgangstider (slots).

Samtidig må Ryanair forholde seg til det samme regimet som øvrige selskaper, om man ønsker å fly på Gardermoen eller andre sentrale flyplasser. Sivertsen mener man derfor må se til andre agendaer for Ryanairs uttalelser.

- O'Leary sier han er i forhandlinger med Avinor. Jeg vet ikke om han er klar over at selskapet er statseid, og man må se hans uttalelser i et annet perspektiv, og at han alltid har en annen agenda når han snakker. Avinor vil ikke gi Ryanair noen særfordeler vedrørende betingelser, sier han avslutningsvis.

Avinor holder kortene tett til brystet
Avinor ønsker på dette tidspunktet ikke å gå i detaljer rundt Ryanair, men gir følgende uttalelse til E24:

- Vi har dialog med alle flyselskap som måtte være interessert i å fly til og fra våre lufthavner – også Ryanair. Og vi ønsker alle aktører velkommen, mot å betale de prisene som er fastsatt – og som er offentlige, sier Sindre Ånonsen, pressesjef i Avinor.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart