-->

28. januar 2013

Så lenge er vi på flyplassen


Foto: Avinor
Hvor lang tid tilbringer vi på en flyplass før avgang? Jo, på innlandsreiser bruker rundt halvparten av oss mer enn 60 minutter, mens dette gjelder hele 80 prosent av oss ved utlandsreiser, viser reisevaneundersøkelser.

På innlandsreise er det ikke store forskjeller mellom den travle forretningsreisende og de som skal gjennomføre en fritidsreise.
annonse


Mens 45 prosent av de forretningsreisende møter opp 1 time før avgang, gjør 56 prosent av de fritidsreisende det samme. I gjennomsnitt bruker innlandsreisende cirka 1 time og 20 minutter på flyplassen.

Større forskjeller
Men om ikke forskjellene er så store mellom forretningsreisende og fritidsreisende på innlandsreiser, så er de merkbare ved utlandsreiser. Mens to av tre forretningsreisende bruker mer enn 1 time på flyplassoppholdet før avgang utland, bruker nesten 90 prosent av de fritidsreisende like lang tid. Og hele 40 prosent av de fritidsreisende bruker fra halvannen til to timer på flyplassoppholdet før avgang ved utlandsreiser. I gjennomsnitt bruker utlandspassasjerene rundt 1 time og 50 minutter på flyplassen.

Sjekk ut rutetilbudet fra Gardermoen

Enkelt å forklare
Seniorrådgiver i Avinor, Jon Inge Lian, peker på noen atferdsforskjeller når vi gjennomfører en utlandsreise framfor en innlandsreise.

-For mange starter ferien ved ankomst på flyplassen, og mange bevilger seg god tid før avreise - og til innsjekk av bagasje. Så handler vi taxfree og vi spiser et måltid. Forretningsreisende bevilger seg mindre tid og venter kanskje med kjøp av varer til hjemreisen, sier Lian.

Hvordan vi eksakt bruker tiden vår på lufthavnen, sier derimot ikke reisevaneundersøkelsene noe om.

-Nei, vi har ikke samlede tall som sier noe om dette. Da måtte vi eventuelt gjøre observasjoner kombinert med spørreundersøkelser. Men for lufthavnene kan det være hensiktsmessig å tilegne seg mer kunnskap om dette med tanke på passasjerenes opplevelse og utviklingen av det kommersielle tilbudet, avrunder Lian.

FÅ NYHETENE PÅ EPOST HVER MORGEN KL. 07:00 - HELT GRATIS

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart