-->

20. januar 2013

SAS serverer Europas beste flymat


Illustrasjonsfoto
Vårt hjemlige flyselskap deler den kulinariske førsteplassen med KLM og Pegasus ifølge ny kåring.
Brukerne av flysøknettstedet Skyscanner har talt. SAS er det europeiske flyselskapet som severer best mat til sine passasjerer sammen med nederlandske KLM og det tyrkiske flyselskapet Pegasus.Det er andre gang Skyscanner deler ut European Airline Food Awards, og SAS tok førsteplassen på korte ruter foran Lufthansa og Turkish Airlines.
annonse


I kategorien «langdistanse» var det flymaten fra KLM som falt best i smak blant brukerne av reisenettstedet. Det nederlandske flyselskapet vant foran russiske Aeroflot og SAS.

Blant billigselskapene stakk Pegasus av med den kulinariske førsteplassen, mens Flybe og Monarch havnet på henholdsvis andre- og tredjeplass.

Glede i SAS
– Dette er selvsagt svært gledelig. Særlig fordi det er passasjerene selv som har stemt oss til topps, forteller en glad informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS til ABC Nyheter.

Han berømmer matprodusentene Gate Gourmet og SSP og forteller at flyselskapet bruker energi og ressurser på at matopplevelsen om bord skal være god.

– Vi har et overordnet mål om at all mat skal dyrkes lokalt og økologisk, og bruker også smaksforsterkere som chili, ingefær og alternativer til salt, fordi mat smaker annerledes i luften enn på bakken, forteller informasjonssjefen som er glad for at satsningen ser ut til å falle i smak blant passasjerene.

Smaksforsterkere
– Da vi begynte å se på smaksforsterkere førte det til at både mat og drikke smaker bedre. Vi har også utviklet drinker og gjort grep med kaffen som gjør at det skal være smakfullt også i ti tusen meters høyde, sier Johansen.

Informasjonssjefen mener flymat er bedre enn sitt rykte.

– Vi registrerer også at på vi på lengre ruter får god tilbakemelding. Her havner vi på tredjeplass i kåringen, og det tar vi også som en gledelig bekreftelse på at passasjerene setter pris på maten om bord.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart