-->

21. januar 2013

Vueling varsler økt Norge-satsing


Flere Vuelingruter til Norge ?
Det spanske lavprisselskapet Vueling er på full fart inn i det norske flymarkedet. Det innebærer økt priskrig og tilgang til enda flere lavprisseter mellom Norge og Spania.
I mai åpner Vueling, som i fjor ble kåret til verdens beste lavprisselskap, nye ruter mellom Barcelona og Oslo og Bergen.
annonse


I tillegg gjenoppstår sommeruten fra den katalanske hovedstaden til Stavanger, skriver Aftenposten

Alicante neste
Men allerede nå, flere måneder før de første flyene skal ta av fra de norske flyplassene, varsler selskapet at rutene til selskapets hovedknutepunkt Barcelona bare er begynnelsen på en satsing i Norge:
Den neste ruten selskapet åpner blir etter alt å dømme til og fra Alicante.

- Ja, det er svært sannsynlig at Oslo - Alicante blir vår neste norske rute. Vi har stor tro på å vokse i Norge og resten av det skandinaviske markedet, sier selskapets rutedirektør, Javier Suares.

De nye rutene
Så langt er dette selskapets satsing i Norge:

Fra 16. mai starter Vueling sin rute mellom Oslo og Barcelona. Denne skal gå fire ganger i uken - mandag, tirsdag, fredag og søndag.

Tre dager senere, den 19. mai, åpnes Bergen - Barcelona som skal flys to ganger i uken - onsdag og søndag.

Dessuten gjenåpner Vueling ruten mellom Stavanger og Barcelona, med avganger mandag og torsdag.

Lyst på mer
Men Vueling har lyst på mer:

- I løpet av de neste årene vil man definitivt se flere Vueling-ruter i det norske markedet. Det er hard konkurranse om de norske Spania-passasjerene.

- Vi er fremdeles ukjent i Skandinavia og har derfor en markedsføringsjobb å gjøre. Først og fremst ønsker vi å satse på Barcelona for å utnytte det store rutenettet nordmenn vil har derfra og videre ut i Spania, sier Suares.

Klar til kamp
Hos lavpriskonkurrenten Norwegian er man klar til å møte den spanske utfordreren:

- Vi er tilhengere av konkurranse så lenge det foregår på like premisser. Når det gjelder Vueling konkret, konkurrerer vi allerede i dag ut fra København, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen.

- Luftfarten er en spennende bransje der ting endres raskt. Hvem som helst kan fly hvor som helst i hele Europa, da er det naturlig å tenke seg at også flere aktører utenfor Skandinavia ønsker seg en større del av det norske rutenettet. Derfor er det viktig å posisjonere seg i den beintøffe konkurransen ved å etablere baser utenfor Skandinavia, noe Norwegian er godt i gang med, sier Norwegian-talsmannen.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart