-->

17. februar 2013

KLM innfører bagasjegebyr


KLM innfører bagasjegebyr
Det nederlandske flyselskapet KLM vil som det første fullserviceselskapet innføre gebyr for innsjekket bagasje.
Det nye gebyret gjelder for selskapets kortruter og vil ligge på inntil 30 euro.

KLM blir det første europeiske fullserviceselskapet som innfører gebyr for innsjekket bagasje, det skjer på flyselskapets kortruter.
annonse


De klassiske europeiske flyselskapene som Air France, British Airways, KLM og Lufthansa har alltid pekt på at ekstra gebyrer som dette, er det lavprisselskapene, som for eksempel Ryanair, som driver med, nå bryter KLM med dette standpunktet og vil ta gebyr for innsjekket bagasje. I følge flere nederlanske medier innfører KLM et slikt gebyr fra april måned i år.

Det nederlanske selskapet vil ta 15 euro (ca 112 kroner) for bagasje forhåndsbetalt på nett, mens du må ut med det dobbelte, 30 euro hvis du betaler på flyplassen. Håndbagasjen vil fortsatt være gratis å ta med seg, og gebyret gjelder ikke på KLMs langdistanseruter, og for kunder som er medlemmer av selskapets loyalitetsprogram, Flying Blue.

Samtidig strammer selskapet inn på hånbagasjens mål og vekt. Håndbagasjen skal ikke overstige målene 55 x 25 x 35 cm og må ikke veie mer enn 12 kilo. Passasjerene blir nå nødt til å måle håndbagasjen i egne stativer ved gate, og overstiges de gitte målene, må du ut med 30 euro i gebyr.

KLM forklarer gebyrene med at hele 60 - 70% av passasjerene kun reiser med håndbagasje, og at selskapets passasjerer heller vil betale mindre for flybillettene, og at de som velger å reise med innsjekket bagasje, heller får betale for det.

Mange av KLMs passasjerer skal til Schipol flyplass i Amsterdam for videre reise på en av selskapets langdistanseruter, disse passasjerene som er i såkalt transitt skal ikke betale de nye gebyrene, ei heller passasjerer på business class.

Mange av de store europeiske flyselskapene kan ikke ta høyere priser for sine billetter grunnet hard konkurranse fra lavprisselskapene, og fra gode alternativer på bakken, som høyhastighetstogene som binder sammen de store byene på kontinentet. Gebyrer som dette blir da en kjærkommen inntekt for flyselskapene, som kan tilby lave grunnpriser, mens passasjerene selv velger hva de vil betale for av ekstra tjenester, sies det fra selskapet som en forklaring på gebyret.

De nye gebyrene gjelder for reiser kjøpt fra og med 22. april og senere, skal du unngå gebyret må du bestille reisen nå.

KLM flyr flere daglige flighter til Amsterdam fra Torp og Gardermoen, og enkelte andre norske flyplasser.

FÅ NYHETENE PÅ EPOST HVER MORGEN KL. 07:00 - HELT GRATIS

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart