-->

6. februar 2013

Ny direkterute til Tel Aviv


Arkia Airlines åpner Tel Avivrute
Israels neste største flyselskap Arkia Airlines har fått klarsignal til å starte en direkterute mellom Oslo og Tel Aviv, og en rute mellom Helsinki og Tel Aviv. Den nye satsingen starter i juli som en sommerrute med en ukentlig avgang fra Gardermoen.

Igjen blir det direkterute fra Norge til Israel, når landets nest største flyselskap etter planen lander på Gardermoen 1. juli.
annonse


Israel har den siste tiden vært gjennom en liberalisering av landets flysektor, og tidligere denne uken kunne Yisrael Katz, landets samferdselsminister, gi grønt lys til at et israelsk og en norsk flyselskap, kan få fly mellom Oslo og Tel Aviv. Det var kun Arkia Airlines i Israel som viste en interesse for ruta, og det israelske luftfartstilsynet anbefalte derfor at selskapet fikk tilslaget. Om et norsk selskap velger å ta opp konkurransen på ruta, er i skrivende stund uklart. Norwegian flyr i dag fra Stockholm til Tel Aviv.
Flyruta vil gå fra Tel Aviv lufthavn Ben Gurion, til Oslo lufthavn Gardermoen.

Oppstartdatoen er satt til 8. juli i år, med ukentlig avgang, hver mandag. Flyene letter fra Israel klokken 05:20 og ankommer Oslo Gardermoen 09:35. Returen fra Oslo er satt til 11:05 med ankomst Tel Aviv 16:50, alle tider er lokale.

Arkia Israeli Airlines, som er hele selskapets navn, har røtter tilbake til 1949 og er Israels nest største flyselskape etter El Al. Arkia flyr til 25 byer i 16 forskjellige land. Toogtyve av byene er internasjonale operasjoner, mens tre byer er innenlandsruter.

Tel Aviv er landets økonomiske og kulturelle sentrum med stor handel, finansinstitusjoner, næringsmiddel- industri og til og med flere diamantsliperier. Her ligger også mange forlag og trykkerier. Byen kan også vise til to universiteter, et operahus og et konserthus for å nevne noe.

Ta heller en tur igjennom byens gater for å besøke de mange butikker, gå gjerne inn på en kafé og ta deg en kopp kaffe. Etter å ha slappet litt av kan du kanskje besøke Diaspora museet, som har nedtegnet den jødiske kulturen i eksil, eller du kan ta en titt innom Tel Avivs kunstmuseum. Avslutningsvis anbefales en tur ned mot sjøen hvor du kan føle noe av den beste sanden i hele Midtøsten.

FÅ NYHETENE PÅ EPOST HVER MORGEN KL. 07:00 - HELT GRATIS

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart