-->

27. februar 2013

Ny Ryanairrute fra Torp til Zadar (OPPD)


Foto: Torp Sandefjord lufthavn
Onsdag ettermiddage besøkte Ryanairsjef Michael O'Leary, Torp Sandefjord lufthavn. Der presenterte han en ny sommerrute til Zadar i Kroatia, samt bekrefret en tidligere lansert rute til Barcelona, Spanias nest største by.

Den godeste O'Leary kom med eget fly fra Bodø, der han hadde vært på en luftfartskonferanse i regi av Avinor. Etter en kort pressebrief på Torp, fløy han hjem (til middag?) i Dublin.
annonse


Sammen med nyheten om Zadarruta kunne Ryanairsjefen opplyse at selskapet har satt rekord i antall forhåndsbookinger til sommeren.

– Ryanair gleder seg over rekordstor forhåndsbooking på våre 13 ruter fra Torp inkludert to nye ruter til Barcelona og Zadar, uttalte O'Leary.

Han kunne videre opplyse at Ryanair vil fly 13 ruter totalt gjennom sommeren, det blir 72 ukentlige flyvninger, og irene anslår at 400.000 vil benytte disse rutene. Dette vil gi 400 stillinger i tilknytningen til aktiviteten på Torp.

Rutetidene
Det er planlagt to ukentlige avganger fra Torp, hver torsdag og søndag, med oppstart 16. juni.
Flyet letter fra Torp klokken 20:15 begge dager, og lander i Zadar 23:00. Avreisetiden fra kroatiske Zadar er 17:00 og ankomsten til Sandefjord er 19:50.
24. oktober letter den siste Zadarmaskinen for sesongen.

Her finner du alle direkterutene fra Torp

Zadar
er en kroatisk by som ligger i Dalmatia ved Adriaterhavet. Zadar har vært bebodd i 3000 år.

Den første notering om bebyggelsen er fra det 4. århundre f.Kr. mens de materielle spor er fra det 9. århundre f.Kr. De første innbyggere var stammen Libur. Bosettingen fikk bykarakter først da den ble erobret av romerne. I starten av det 7. århundre ble Zadar hovedstad i Dalmatia og forble det til året 1918.

Gjennom krigstidene har det vært mange herskere i byen: i det 7. århundre hersket kroater og ungarere. I tiden fra 1102 til 1409 hersket kroater-ungarere og fra 1409 kom byen under Venezias styre, som holdt byen til 1797. Etter det kom området først under Østerrike frem til 1814, deretter hersker franskmenn over området til 1818, og til slutt Italia helt til slutten av den første verdenskrig.

Med avtalen fra 1920 i Rapallo tilfaller byen Italia, men etter kraftig bombardement i den andre verdenskrig, blir byen en del av Republikken Kroatia i Jugoslavia. Etter sammenbruddet av eks-Jugoslavia, opplevde byen enda en gang beleiring fra 1991 til 1995, da den ble overtatt av den kroatiske armé.

FÅ NYHETENE PÅ EPOST HVER MORGEN KL. 07:00 - HELT GRATIS

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart