-->

2. mars 2013

Lavprisflyselskapene fløy 200 millioner passasjerer i 2012


Jet 2, en del av ELFAA (Illustrasjonsfoto)
Jet2.Com er ett av ti lavprisflyselskaper i lavprisflyorganisasjonen ELFAA. De mener SAS fikk urettferdig hjelp for å unngå konkurs.
Selv går europeiske lavprisflyselskaper så det suser.

Organisasjonen European Low Fares Airline Association (ELFAA) har i alt ti flyselskaper som medlemmer, blant annet Ryanair, easyJet, Norwegian og Vueling. Ifjor fraktet de over 200 millioner passasjerer - og passerte dermed en milepæl.
annonse


Dermed bekrefter de at lavprisselskapene virkelig har kommet for å bli. Og til tross for at passasjerene ofte må punge ut med ekstra gebyrer for seating, bagasje, mat ombord og andre tilleggsgoder, velger svært mange ofte å fly et lavprisflyselskap fremfor et tradisjonelt nettverksselskap. Det skriver DN.no

- Tallene viser at de europeiske lavprisflyselskapene fortsetter fremgangen, til tross for de mange utfordringene vi står overfor - som for eksempel fortsatt ulovlig statsstøtte til flyselskaper som SAS, sier ELFAAs generalsekretær John Hanlon i en kommentar.

- Bærekraftig modell
Han peker på at Europa er i en vanskelig økonomisk situasjon, men at passasjerveksten viser at lavprisflymodellen er bærekraftig og gir attraktive reisemuligheter for forbrukerne.

Tidligere denne måneden ble det kjent at ELFAA klaget SAS-spareplanen inn for EU-kommisjonen.

- Det er urettferdig for konkurransen i luften når de tre skandinaviske landene garanterer for SAS-gjelden, mente lavprisflyselskapene. De mener at spareplanen bygger på ulovlig statsstøtte.

The European Low Fares Airline Association er misfornøyde med at SAS i forbindelse med den dramatiske spareplanen i november fikk en garanti fra de største eierne - Danmark, Norge og Sverige - for gjeld for 400 millioner euro til private långivere.

Oppgitt over SAS-bonuspoeng
I går gikk dessuten Norwegian til angrep på SAS etter at det ble kjent at SAS nå gjeninnfører bonuspoeng på innenlandsreiser for businesskunder:

- På en måte var det overraskende. De har jo fått en beslutning fra regjeringen ganske nylig, men samtidig har vi jo sett at lovbrudd og regelbrudd har vært mye av stilen til SAS så lenge vi har kjent dem, sa kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian til DN.no.

De ti flyselskapene som er medlemmer av ELFAA er: easyJet, Flybe, Jet2 (britiske), Ryanair (irsk), Sverige Flyg (svensk), Transavia (nederlandsk), Wizz Air (ungarsk), Vueling, Volotea (begge spanske), og vårt eget Norwegian.

FÅ NYHETENE PÅ EPOST HVER MORGEN KL. 07:00 - HELT GRATIS

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart