-->

5. mars 2013

Norwegian vil bruke Airbus A340 som erstatningsfly på langdistanserutene


Airbus A340 skal erstatte Dreamliner (foto: Hifly)
Norwegian har inngått avtale om å lease to langdistansefly av typen Airbus A340-300. Flyene vil bli brukt på Norwegians ruter til New York og Bangkok dersom Dreamlineren blir forsinket.For å sikre at selskapets passasjerer får fly til og fra New York og Bangkok dersom Dreamlineren blir forsinket, har Norwegian inngått en avtale om å lease to fly av typen Airbus A340-300.
annonse


Disse flyene vil Norwegian benytte i påvente av leveransen av Dreamlineren. Avtalen er en MOU – Memorandum of Understanding – som er bindende for begge parter. Innleien vil være en såkalt «wet lease» - leie av fly med besetning.


Kabin, økonomiklasse (foto: Hifly)
Flyene som Norwegian skal lease eies nå av det portugisiske leasingselskapet HiFly som overtok dem vinteren 2012/13. Flyene har tidligere vært fløyet av Singapore Airlines og Emirates. Flyene er nå underlagt europeisk sikkerhetslovverk og tilsyn føres av europeiske luftfartsmyndigheter.Det er flere europeiske flyselskap som kun driver utleie av fly til selskap som trenger reservekapasitet. HiFly har hatt en rekke større europeiske flyselskaper på sin kundeliste.

Som Norwegian tidligere har varslet kan kunder som har bestilt tur med Dreamlineren kostnadsfritt flytte reisen frem i tid eller få pengene tilbake. Svært få har benyttet seg av dette tilbudet. Alle passasjerer som har bestilt billetter vil få mer detaljert informasjon om flygningene direkte fra Norwegian via vanlige kanaler så snart dette er endelig avklart.

På jakt etter billige flybilletter, overnatting, leiebil, pakkereiser, billetter til fotballkampen eller musikalen? Besøk våre samarbeidspartnere for gode tilbud


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart