-->

21. april 2013

Norwegian skal fly Oslo - Longyearbyen året rundt


Foto: Geir Løvbugt/ Norwegian
Etter fem års fravær forsøkte Norwegian seg på nytt med ruta Oslo - Longyearbyen fra 1. mars i år. I utgangspunktet skulle dette være en sommerrute, men etter kun en måned, har flyselskapet bestemt seg for å gjøre om ruta til helårsrute.




– Responsen har vært aldeles strålende, med tidvis smekkfulle fly. April ser også ut til å bli en veldig god måned, og vi er godt fornøyde. Det er åpenbart at det trengs konkurranse på ruta, sier Lasse Sandaker-Nielsen, informasjonssjef i Norwegian.
annonse


Skal føle seg trygge
I første omgang skal selskapet fly direkte fra Oslo til Longyearbyen tre ganger i uka til april neste år.

– Vi har bestemt oss for å fly gjennom hele vinteren, og det skal veldig mye til før vi kutter tilbudet midt i denne perioden, sier Sandaker-Nielsen til Svalbardposten.

– Men da dere fløy til Svalbard sist, ble det en brå slutt. Kan folk føle seg trygge når de kjøper billett til et Norwegianfly i desember?

– Folk skal føle seg trygge, og det er ingen grunn til å bruke en kalori på å frykte at flyene ikke skal gå, sier informasjonssjefen og legger til:

– Vi har valgt å utvide sesongen, men vi er et kommersielt selskap. Ruta må være lønnsom, så tilbudet må bli benyttet. Det ser vi at det blir på Svalbardruta, sier han.

Kraftig passasjervekst
Norwegian vil ikke ut med tall, annet enn at de er «strålende fornøyde» med ruta til Longyearbyen.

– Vi ser fram til fortsettelsen, og det er hyggelig å få så positiv mottakelse. Det som er gøy, er at når vi starter nye ruter til Nord-Norge, så blir det fort populært. Andre eksempler er Andenes og Lakselv.

– Kan det da bli aktuelt å mellomlande i Tromsø mellom Longyearbyen og Oslo?

– Vi er et selskap som flyr direkte, uten fordyrende og tidkrevende mellomlandinger, så det blir nok ikke aktuelt, sier Sandaker-Nielsen.

Norwegians inntreden på Svalbard, gir også utslag i passasjertrafikken ved Svalbard lufthavn. I mars var drøyt 13.000 reisende innom flyplassen, en økning på hele 25 prosent fra samme måned i fjor.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart