-->

22. april 2013

SAS' wifi-implementering satt på standby


Foto: SAS
SAS er ikke tilfreds med kvaliteten på den trådløse internettforbindelsen som nå integreres flyene sine. Etter at 10 maskiner har fått wifi ombord er det stopp i prosessen, mens man diskuterer med leverandøren om hvordan problemene skal løses.
Integreringen av trådløst internett ombord i flyene til SAS er stoppet opp, da selskapet hverken er fornøyd med hardwaren eller softwaren.
annonse


- Vi har løpende overvåket kvaliteten på produktet og den opplevelsen passasjerene får når de bruker tjenesten. Og vi er ikke helt tilfreds hverken med hardware eller software, forklarer pressesjef Trine Kromann-Mikkelsen i SAS' danske avdeling.

Derfor er det ikke installert wifi i mer enn de 10 Boeing 737 flyene som allerede hadde fått wifi installert, da SAS i oktober i fjor begynte å ta betalt for tjenesten. Wifi er en betalingstjeneste for reisende med økonomibilletter. Passasjerer med Business- og Economy Extra billetter har derimot gratis adgang til internett.

- Vi diskuterer nå med leverandøren hvordan tjenesten kan bli bedere, før vi velger å fortsette implementeringen av trådløst nett ombord, fortsetter Kromann-Mikkelsen.

Betalingen skal medvirke til at fritidsreisende ikke legger bånd på den begrensede båndbredden som er ombord, til å oppdatere Facebook og spille onlinespil, men for at de forretningsreisende, som bruker nettet i arbeidsøyemed, får en god opplevelse av tjenesten.

- Vi tar betaling på Economy for fortsatt å kunne holde billettprisen på dette produkt nede på et konkurransedyktig nivå, sa den danske pressesjefen i oktober i fjor, til check-in.dk.

Ikke noe tilbud på interkontinentalt
Wifi er foreløpig installert i SAS sine Boeing 737-800 maskiner, som primært brukes på flygninger til og fra Oslo og Stockholm. Reisende på selskapets interkontinentale ruter til Nord-Amerika og Asia kommer i første omgang heller ikke til å få glede av denne servicen, da SAS bruker Airbus A330 og A340 fly på disse destinasjonene.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart