-->

4. april 2013

Rygge er Ryanairs største Nordenbase


Rygge er Ryanairs største Nordenbase
Ryanair har satset kraftig på Moss lufthavn Rygge siden de begynte å fly derfra for fem år siden. Nå har de seks faste basefly i Østfold, og tallet vil øke til sju i juli. Lufthavndirektør Pål Tandberg tror veksten vil fortsette, men ikke like sterkt som før.Antall destinasjoner fra Rygge vil være flere enn det Ryanair har fra en rekke byer i Europa, inkludert Stockholm, Liverpool, Warsawa og Madrid.
annonse


Lufthavndirektør Pål Tandberg tror veksten vil fortsette, men ikke like sterkt som før.

– Vi har hatt en veldig sterkt vekst i det nivået vi har nå, den vil nok flate ut og vi vil følge en mer normal vekstkurve, sier han til NRK.

– Vi har nok hatt en veldig sterk vekst som følge av at vi har vært i en oppstartsperiode, fortsetter Tandberg.

– Helt urimelig
Ryanair sier selv at de vil øke enda mer i Østfold. Pengesterke nordmenn flyr gjerne billig og ofte, men begrensningen på antall flybevegelser som ligger på Rygge i dag hindrer veksten.
Neste år skal konsesjonen for Moss lufthavn Rygge fornyes av regjeringen. Der søkes det om at trafikktaket fjernes, slik både Høyre og Fremskrittspartiet har lovet hvis de kommer i regjering.

Hele rutetilbudet fra Moss lufthavn Rygge finner du her

– Det er helt urimelig at vi, som eneste flyplass i Europa, skal ha en konkurrent som kontrollerer oss på den måten, og avgjøre hvor store vi skal bli, sier Tandberg til NRK.

Det er Staten ved Avinor som eier de fleste flyplasser i Norge, inkludert Oslo Lufthavn Gardermoen.
Tidligere i år sa Michael O'Leary at Ryanair håper å fly innenriksruter i Norge i løpet av tre år. Lavpriskongen mener imidlertid at Avinors flyplasser er for dyre, og sier det hindrer utviklingen på de regionale flyplassene.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart