-->

19. mai 2013

Første flight til Bucuresti


Foto: Osloairports.com
Søndag kveld letter første WizzAirmaskin fra Sandefjord lufthavn Torp med kurs for Bucuresti. Med det starter første direkterute mellom Norge og Romania.
Bucuresti er Romanias hovedstad og relativt ukjent for nordmenn flest. Dette er ikke storbyen som står øverst på menyen når en skal bruke noen fridager på kontinentet.
annonse


Men har du lyst på litt forandring og samtidig er kunst og kulturinteressert, har absolutt Bucuresti sine sterke sider.

Bucuresti er første gang nevnt i skriftlige kilder i 1459. Byen ble et viktig handelssted i fyrstedømmet Valakia og var i perioder hovedstad og residensby for fyrstene. Etter at Valakia ble forent med Moldova i fyrstedømmet Romania, ble Bucuresti landets hovedstad i 1862. Som hovedstad i uavhengig kongerike etter 1881, vokste byen raskt og ble en moderne storby. Den ble kjent for sitt rike kulturliv, for sin arkitektur og for sitt mondene urbane liv. Byen hadde Paris som forbilde og anla storslåtte bulevarder og avenyer etter parisiske forbilder, noe som gjorde at den fikk tilnavnet «Øst-Europas Lille Paris» (Micul Paris). Krigsskader, jordskjelv og president Nicolae Ceausescus ekstravagante byfornyelsestiltak har gått hardt ut over byens historiske arkitekturarv. Etter kommunismens fall har Bucuresti igjen hatt en økonomisk og kulturell oppgangstid. Byen huser drøyt 2 millioner innbygere.

WizzAirs fly skal gå mellom Torp og Bucuresti to ganger i uken, hver onsdag og hver søndag, begge dagene letter flyet klokken 16:50 fra Bucuresti, og lander på Torp 18:55. Fra Sandefjord er det avgang 19:25 med ankomst Romania 23:25. Alle tider er lokale.

Henri Coandă internasjonale lufthavn er Romanias travleste flyplass og en av to flyplasser som betjener hovedstaden Bucuresti, og dit WizzAir flyr. Flyplassen ligger 18 km nord for Bucuresti sentrum, og betjenes av veien DN1. Motorveien A3, som er under bygging vil gå til flyplassen. Bucuresti sentrum kan også nås med RATB expressbuss 783, som også går til går til den andre flyplassen i byen. Det finnes oså planer om å forlenge t-banen (linje M6) til flyplassen.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart