-->

24. mai 2013

Ryanairoverskudd på nær 4,3 milliarder kroner i fjor


Ryanairsjefen kan le hele veien til banken
Siste regnskapsår har det Dublinbaserte lavprisselskapet hatt et overskudd på 567 millioner euro etter skatt noe som tilsvarer nær 4,3 milliarder norske kroner.


Selskapets toppsjef Michael O´Leary (bildet) presenterte sitt rekordresultat tidligere denne uken, og han kan vise til en økning i overskuddet på 13 prosent i forhold til i fjor.
annonseDette skjer samtidig som flysjefen er under heftig angrep i Norge og andre land, hvor han blir anklaget for å underbetale sine ansatte.

På Europatoppen
Blant flyselskapene er det ikke mange som kommer opp på Ryanairs nivå når det gjelder lønnsomhet, skriver Aftenposten. Men Ryanair-sjefen advarer mot svakere vekst fremover, og viser til konsekvensene av den økonomiske krisen i Europa.

Han uttrykker sin tilfredshet over det økende overskuddet til tross for at utgiftene til drivstoff har økt betydelig og blitt et livstruende problem for mange andre flyselskap.

Kjøper nye fly
Selskapet har siste år åpnet syv nye baser og 200 nye ruter, og i årsrapporten skriver selskapet at de nye rutene selger over all forventning. Dette, mener Ryanair, skyldes også at andre selskaper kutter i sine rutetabeller.

Ryanairs ambisjoner om vekst vises også på det faktum at selskapet har lagt inn bestilling på ikke færre enn 175 nye fly, og selskapets mål er å vokse fra 80 til 100 millioner passasjerer i løpet av de neste fem årene.

Peker på Skandinavia
Ryanair vokser godt også i Skandinavia, og skriver i sin årsrapport at nettopp Skandinavia åpner store muligheter for ytterligere ekspansjon i tillegg til i Tyskland og Sentral-Europa siden konkurrenter som Air Berlin, SAS og polske LOT er inne en restrukturerings-fase.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart