-->

25. mai 2013

SAS med OL-rute til Sochi


SAS med egen OL-rute
SAS fortsetter sitt nære samarbeid med idretten, og vil under de olympiske leker i Sochi, 7. - 23. februar 2014 sette opp egne OL-fly for utøvere, støtteapparat og publikum.


SAS er idrettenes flyselskap og har i mange år samarbeidet nært med Olympiatoppen.
annonse
SAS satser nå videre sammen med idretten for å tilrettelegge en best mulig reise til den kommende begivenheten, og til OL i Sochi 2014 vil SAS sette opp flere direktefly til OL-byen. På den måten kan man tilby utøvere og alle andre en enkel, rask og komfortabel reise.

- Vi er glade for at SAS setter opp en egen rute til OL i Sochi som både utøvere, støtteapparat og gjester kan nyte godt av. Vi vet av erfaring at en forutsigbar og effektiv reise er et kriterium for å komme i prestasjonsmodus. Vi har lang og god erfaring med SAS som transportør til OL og store mesterskap, og føler oss alltid spesielt ivaretatt av selskapet, sier Jarle Aambø, leder av Olympiatoppen, til Osloairports.com.

Her er alle direkterutene fra Gardermoen

Etter planen vil SAS fly ruten gjennom flere dager både før og under selve idrettsfesten, og vil også tilby plasser om bord til andre OL-interesserte.

- Idrettsinteressert publikum får også muligheten til å bli med OL-flyene, og billettsalg til de kommende flyvningene til Sochi vil bli lagt ut om kort tid, sier Eivind Roald, konserndirektør for salg og marked i SAS.

Litt historie
Sochi er en russisk kurby ved Svartehavet ved foten av Kaukasusfjellene hvor blant annet Europas høyeste fjell Elbrus ligger, 5648 moh. Byen har vel 420 000 innbyggere og ligger i Krasnodar-regionen. Byen har en internasjonal flyplass, Adler, havn og jernbaneforbindelse.

Fra 700-tallet til 1600-tallet tilhørte området kongene av Georgia, som bygde et dusin kirker der. I bydelen Loo står ruinene etter en bysantinsk basilika fra 1200-tallet. Fra 1600-tallet ble kysten dominert av det osmanske rike. Etter Den russisk-tyrkiske krig (1828–1829) ble byen formelt avstått til Russland i Adrianopeltraktaten i 1829.

Byen ble grunnlagt i 1838 som fortet og bosetningen Aleksandrija. Fortet fikk imidlertid det nye navnet Navaginskij allerede i 1839. Under Krimkrigen ble det oppgitt av de russiske styrker, og ble ikke gjenoppbygd før i 1864 som utposten Dakhovskij. I 1874 fikk utposten det nye navnet Dakhovskij Posad. Byen fikk så navnet Sochi i 1896. Det nye navnet er fra det ybiske språks navn på elven som renner gjennom byen, Soatsjsje, alt i følge Wikipedia.

Egen flyplass
SAS skal fly til byens egen flyplass, Adler International Airport, beliggende 30 km fra Sochi by. Flyplassen ble oppgradert og reåpnet i 2010 i forbindelse med OL i 2014. Flyplassen er Russlands åttende største målt i antall reisende, med drøyt 2 millioner årlige passajerer. Adler lufthavn har forbindelse med byen med flybusser og rutebusser, tog og taxi. Flyplassen har flere internasjonale ruter og et stort nettverk av innenlandske ruter.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart