-->

3. mai 2013

SAS selger Widerøe til norsk investorgruppe


SAS selger Widerøe (foto: Widerøe)
SAS har inngått avtale om salg av Widerøe, og fortsetter samtidig et kommersielt samarbeid med flyselskapet som en viktig regional partner for SAS. Kjøper av Widerøe er en investorgruppe bestående av Torghatten ASA, Fjord1 AS og Nordland Fylkeskommune.
Avtalen innebærer et salg av 80 % av aksjene, med en opsjon på overtakelse av de resterende 20 % i løpet av 2016
annonse


Det gode samarbeidet mellom SAS og Widerøe vil fortsette, og kundene vil også i framtiden ha tilgang til SAS sitt globale rutenettverk. I tillegg vil de reisende fortsatt ha tilgang til verdifulle servicetjenester som EuroBonus, gjennomgående bagasje, gode videreforbindelser og et omfattende nettverk av flyruter, ikke minst over hele distrikts-Norge.

- Dette salget er en viktig del av vår strategi for å styrke SAS' finansiell beredskap, og redusere avhengigheten av ekstern finansiering. Vi er veldig glade for å ha utviklet Widerøe til et vellykket flyselskap i SAS' eierskap og vi ser frem til Widerøes styrkede posisjon som det ledende regionale flyselskapet i Norge med de nye eierne, sier Rickard Gustafson, konsernsjef i SAS, til Osloairports.com.

Transaksjonen er underlagt vanlige betingelser for salg, inkludert godkjennelse fra norske konkurransemyndigheter og forventes å være ferdig i september 2013.

Fakta om Widerøe:

  • Widerøe er Nordens største regionale flyselskap, med en omsetning på 2,5 milliarder kroner og med mer enn to millioner passasjerer.
  • Daglig har Widerøe over 380 avganger. Widerøe opererer 33 fly av typen Dash 8 som trafikkerer mer enn 40 flyplasser i inn- og utland. Widerøe trafikkerer mer enn dobbelt så mange flyplasser i Norge som noen andre selskaper. Selskapet har 1300 medarbeidere.
  • De kommersielle rutene utgjør i dag rundt 60 % av Widerøes virksomhet, mens anbudsrutene på kortbanenettet utgjør 40 %.
  • Fra Gardermoen flyr Widerøe direkte til Brønnøysund, Florø, Førde, Gøteborg, Mo i Rana, Mosjøen, Røros, Sandane, Sandnessjøen, Sogndal og Ørsta/ Volda (sesong- og helårsruter).
  • Widerøe flyr direkte fra Torp til Bergen, Bodø, København, Stavanger, Tromsø og Trondheim (sesong og helårsruter)


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart