-->

22. juni 2013

Sommertrafikken er i gang


Skolene er stengt, sommerferien er i gang og denne helgen og de kommende dagene starter flyselskapene opp sine sommerruter for fullt.
Noen av rutene har allerede vært i gang siden månedsskiftet mars - april, men det er nå, ved skoleferiens oppstart at det store "trøkket" kommer. 33 destinasjoner sesongåpner de neste dagene.
annonse


Det irske lavprisselskapet Ryanair pleier å gå fra vinter til sommerruter i månedskiftet mars - april og har vært i gang med sitt sommerprogram fra Rygge og Torp i flere måneder allerede. SAS og Norwegian har selvsagt også startet opp flere ruter for sesongen, men det er nå i toppsesongen, skolens ferie, de korte og ofte intensive rutene flys. Og da skjer mye av aktiviteten fra Gardermoen.

Norge

Foto: Jenny Larsen/ barnesteder.no
Det er ikke bare byer og steder rundt Middelhavet som får besøk av sommerflyene fra Oslo. Også innlands kommer det nye direkteruter. I dag, lørdag, sender Widerøe to fly nordover fra Gardermoen til henholdsvis Mo-i-Rana og Mosjøen. Helgeland byr på spektakulære fjellformasjoner, øyhopping med sykkel eller kajakk, Vegaøyene verdensarv og Svartisen.


Norwegian flyr til Lakselv fra søndag, da sesongåpner også Torp - Harstad Evenes, mens Bodø og Tromsø følger hakk i hell på mandag, med Widerøe.

Favorittene
Land og byer rundt Middelhavet er alltid en hit sommerstid, jevne temperaturer godt opp på 20-tallet og generelt mye sol trekker oss til landene i den sørlige delen av Europa. Det vet selvsagt flyselskapene og setter favorittdestinasjonene våre på kartet sommer etter sommer. Land som Spania, Italia, Kroatia og Helleas er gjengangere. Rhodos, Santorini, Malta, Ibiza og Rijeka er bare noen av stedene vi drar til.


Lisboa (Wikipedia)
Også storbyene har egne sommerruter. Mens det kun har vært TAP Portugal som har fløyet til Lisboa, har både SAS og Norwegian fått opp øynene for denne byen. Athen, den greske hovedstaden kommer på SAS sitt sommerprograme Eller hva med Bilbao, helt nord i Spania, Baskernes hovedstad, som de siste tiårene har gått igjennom en "ekstrem make-over", og er forvandlet fra en sliten industriby, til en perle mot Biskayabukta.Glem heller ikke svenskenes perle Gotland og hovedstaden Visby. Øya med historie til middelaldertid trekker tusenvis av turister hver sommer. Norwegian tar deg dit fra Gardermoen, Gotlandsflyg er tilbake med to ukentlige runder til og fra Torp.

Etnisk
Norwegian har alltid flydd noen etniske ruter, spesielt sommerstid, og særlig til det tidligere Jugoslavia. Byer som Beograd, Sarajevo, Pristina og Zagreb, står på rutekartet i kortere og lengre perioder. Vi glemmer selvsagt ikke kystbyene Rijeka, Pula, Split og Dubrovnik i nåværende Kroatia.


Arkia Airlines åpner Tel Avivrute
Den kanskje mest "eksotiske" flyruta denne sommeren går fra Gardermoen til israelske Tel Aviv, hver mandag i to månder, med oppstart 1. juli. Israel har den siste tiden vært gjennom en liberalisering av landets flysektor, og allerede i februar kunne osloairports.com fortelle at Yisrael Katz, landets samferdselsminister, ga grønt lys til at et israelsk og en norsk flyselskap, kan få fly mellom Oslo og Tel Aviv.Det var kun Arkia Airlines i Israel som viste en interesse for ruta, og det israelske luftfartstilsynet anbefalte derfor at selskapet fikk tilslaget.


HER ER ALLE DIREKTERUTENE FRA GARDERMOEN

HER ER ALLE DIREKTERUTENE FRA RYGGE


HER ER ALLE DIREKTERUTENE FRA TORP


OPPSTARTEN AV NYE RUTER FINNER DU OGSÅ I FLYKALENDEREN
www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart