-->

17. september 2013

BMI Regional starter ny rute mellom Oslo og Aberdeen


BMI Regional starter Oslo - Aberdeen
Det britiske flyselskapet BMI Regional har i dag kunngjort at de starter opp en ny rute mellom Oslo lufthavn og skotske Aberdeen. Flyene vil lette fra Oslo en gang om dagen, unntatt på lørdager. Den nye ruta får sin første avgang allerede i slutten av oktober.28. oktober letter den første BMI Regionalmaskina fra Gardermoen med kurs mot Aberdeen, Skottlands tredje største by, bygget på olje og fisk, med minnerik arkitektur fra middelalderen.

annonseNyhetene om den nye ruta kommer bare dager etter at bmi regional lansert en direkterute mellom Kristiansund og Aberdeen, samt mellom Stavanger og Harstad og Tromsø. Etterspørsel fra olje-og gassindustrien og dialog med sentrale aktører har igjen vært avgjørende for beslutningen om å få til en direkterute mellom de to byene. Det har ikke vært direkteforbindelse på strekningen siden britiske Eastern Airways fløy her i 2009.


The Square, Aberdeen (foto: Wikipedia)
Byen ligger i Sørøst skottland, og var tidligere to landsbyer som vokste frem på hver side av elven Don. Klimaet er som resten av Skottland, kaldt og grått, med litt varmere sommervær.

Det kryr av restauranter, puber og barer, og byen er kjent for å ha et glimrende uteliv med lystige Skotter og turister. Men her har man også muligheten til å ta del i enda flere kulturelle gleder, og det er et stort spekter av kunst og kulturtilbud.Noen av de mest kjente er: His majesty`s theatre, som sammen med The music Hall og The Lemon Three utgjør the granite mile ved Union street. Også kjent som inngangsporten til byens butikker.

Ryanair fra Rygge til Edinburgh

Flyet
letter fra Aberdeen er klokken 16:05 og ankomst Oslo klokken 18:45 hver dag unntatt lørdag. Flyet letter fra Oslo klokken 19:15, med ankomst Aberdeen klokken 20.00, alle tider er lokale.

BMI Regional skal benytte et fly av typen Embraer-135 på ruta, flyet tar 37 passasjerer. Billettprisene starter på 999,- norske kroner én vei. Selskapet opplyser til osloairports.com at alle priser inkluderer gratis mat og drikke om bord, og 20 kg innsjekket bagasje. Det opereres ikke med noen vektgrense for håndbagasjen, men kofferten/ bagen må ikke være større en 55 x 40 x 23 cm.
Flyselskapet ble uavhengig fra BMI (British Midland) i juni 2012, og er nå et selvstendig flyselskap, eiet av Sector Aviation Holdings.
Selskapet har 18 fly i sine hangarer, alle av typen Embraer. Fra baser i Storbritannia flyr de til destinasjoner som Brüssel, København, Frankfurt, Gøteborg og Zürich, for å nevne noen.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart