-->

23. juli 2013

Ryanair fra Rygge til Edinburgh


Nå også fra Rygge til Edinburgh
Det irske lavprisselskapet Ryanair bekrefter nå overfor Osloairports.com at de starter opp en direkterute fra Moss lufthavn Rygge, til skotske Edinburgh. Det blir fire avganger i uka.
Samtidig opplyses det at flere ruter vil fortsette å gå gjennom vintersesongen 2013/ 14.


Edinburgh er Skottlands nest største by, bare overgått av Glasgow, og sete for det skotske parlamentet. Byens historie går imidlertid over 1000 år tilbake da Edinburgh Castle ble grunnlagt på den vulkanske klippen som dominerer byen.
annonse


Ryanair, som allerede flyr fra Torp til Edinburgh, setter den nye ruta på kartet fra 6. november, med avgang hver mandag, onsdag, torsdag og søndag.

Fra flyplassen, som ligger drøye 9 km utenfor byen, tar du deg enkelt inn til sentrum med ekspressbussen "Airlink 100", som stopper ved Waverley Bridge, nærPrinces Street. Turen tar 25 minutter og bussene går med 10 minutters intervaller. "N22" er navnet på nattbussen som har forbindelse med flyplassen, et annet alternativ er lokalbuss nr 35.

Her er oversikten over alle direkterutene fra Rygge

Den gamle middelalderbydelen med hovedgaten The Royal Mile strekker seg fra esplanaden foran The Castle til The Palace of Holyroodhouse, som er dronningens offisielle residens i Edinburgh. Dette er en av de mest pittoreske bydeler i hele Storbritannia, og er ved siden av Princess Street det travleste turistområdet.

Edinburgh er en by det er lett å bli sterkt betatt av; den er imponerende og monumental, og en merker historiens sus overalt. I tillegg har den alt vi forbinder med det ekte Skottland. Edinburgh har omtrent samme innbyggertall som Oslo, og den er oversiktlig og lett å ta seg fram i.

Her er noen forslag på ting å oppleve:
  • Besøk Edinburgh Castle og se de kongelige gemakker og de skotske kronjuvelene.
  • Besøk dronningens offisielle residens Palace of Holyroodhouse.
  • Besøk Scotch Whisky Heritage Center på Castlehill og få en spennende innføring i 300 års skotsk whiskyhistorie.
  • Ta en utflukt til et av de gamle whiskydestilleriene som f.eks. Glenkinchie eller Glengoyne som ligger nær Edinburgh.
  • Edinburgh International Festival og Edinburgh Festival Fringe i august regnes som noe av de største og mest omfattende som arrangeres innen klassisk musikk, opera, teater, dans, jazz, litteratur m.m. I tillegg arrangeres den legendariske Edinburgh Military Tattoo - også i august


Bedrer vintertilbudet
Ryanair bekrefter også til osloairports.com at rutene fra Rygge til Frankfurt Hahn, Kaunas, Paphos og Rzeszow, som ikke var på fjorårets program, nå vil bli lagt til vinterprogrammet for 2013/14. Allerede tidlig i vår annonserte Ryanair to nye vinterruter fra Oslo Rygge til Gran Canaria og Tenerife.

Ryanair øker også vinterfrekvenser på rutene til Brüssel, Poznan og Roma.
- Denne vinteren vil vi ha 20 fly mindre på bakken enn tidligere, noe som gjør at vi kan tilby det største vinterprogrammet gjennom vårt nettverk noensinne, sier Ryanair’s salgs og markedsansvarlig for Norden, Elina Hakkarainen, til oss.

Kutter på Torp
Mens det blir fire ukentlige avganger til Edinburgh fra Rygge, kuttes ruta helt fra Torp. Fredag 4. november er siste flight fra Sandefjord til Skottland.www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart