-->

27. september 2013

Germanwings overtar Hamburgrute


Germanwings skal fly Oslo - Hamburg (Wikimedia)
Om en måned er det klart for Germanwings på Gardermoen. Da overtar det tyske selskapet ruten mellom Oslo lufthavn og Hamburg etter Lufthansa.
Germanwings er et selskap i Lufthansa Group og vil etterhvert overta en god del av Lufthansas ruter i Europa, mens moderselskapet konsentrerer seg om mellom- og langdistanserutene.
Går alt etter planen letter første fly fra Germanwings fra Gardermoen om kvelden den 27. oktober med kurs for Hamburg.

annonse
Lufthansa er et av de største utenlandske selskapene som opererer på Norge, og en viktig aktør for nordmenn som skal reise interkontinentalt.
Selskapets ruter fra Oslo til Hamburg og Düsseldorf har så langt vært fløyet med egne fly. Men selskapet har behov for å kutte kostnader, og har i likhet med andre større europeiske flyselskap faset inn sitt eget lavprisselskap på flere ruter over hele Europa. Nå er turen kommet til Oslo og først ut er Hamburgruta.

Selskapet ble stiftet i 1997 som Eurowings Flug GmbH, og ble døpt om til Germanwings GmbH 27. oktober 2002. Selskapet er heleid av Lufthansa etter oppkjøpet 1. januar 2009. Selskapet var det første lavprisflyselskapet i Tyskland som startet å tilby gjennomgående billetter.

Germanwings' flyflåte består av 30 stykker Airbus A319, med en snittalder på drøyt 7 år, selskapet skal også ha åtte fly av samme type i bestilling.

Det tyske flyselskapets baser befinner seg i Berlin, Køln/ Bonn, Dortmund, Hamburg, Hannover og Stuttgart. Hovedkontoret er lokalisert i Køln.

Mandag til fredag starter flyene i Hamburg klokken 07:00 og er i Oslo 08:25. Returen fra Oslo går kl. 09:00 til 10:30. Neste fly letter fra Hamburg 18:15 med ankomst 19:40. Kveldens retur går fra Gardermoen 20:15 og er i Hamburg 21:45.
Hver lørdag er det kun morgenflyet som går og hver søndag er det kveldsmaskinene som letter.www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart