-->

10. september 2013

Passasjervekst på 5,2% på Gardermoen i august


Sommeren 2013 går mot slutten, og august ble en måned med betydelig vekst i trafikken fra Oslo Lufthavn. Tallene for august viser en passasjervekst på 5,2% fra fjoråret.Veksten var størst på utlandsruter, hvor økningen var på 9,0 %. Innenrikstrafikken økte med 0,3 %.

annonse


Rutene til London hadde størst vekst i juli, med en økning på 16 % fra juli 2012, mens ruten til Trondheim var den største med 142 467 passasjerer. Etter at Norwegian økte til tre daglige avganger til Gatwick har antall reisende til Londons nest største flyplass økt betraktelig.

- Det er svært gledelig å konstatere at veksten ved Oslo Lufthavn fortsetter også i august. Vi har hatt en bra sommer med store trafikkvolum, og vi konstaterer at reiselysten til nordmenn ikke har blitt noe mindre. At veksten til London er så stor kan bety at mange valgte å holde seg hjemme under London-OL i fjor sommer og selvfølgelig at antall daglige avganger har gått opp, sier administrerende direktør ved Oslo Lufthavn, Nic Nilsen.

Det er også verdt å merke seg at Norwegians nye ruter til Bangkok og New York betyr mye. Antall reisende til Bangkok og New York økte med henholdsvis 82 % og 35 % i august.

- Det er viktig for utviklingen av Oslo Lufthavn at stadig flere nye ruter etableres herfra, og det er svært positivt at rutene til Bangkok og New York blir tatt så godt imot av passasjerene. Ikke noe er mer gledelig enn flere attraktive interkontinentale ruter, som underbygger vårt ønske om å etablere oss som en sterk skandinavisk hub. Med stadig flere ruter til Nord-Amerika og Asia får de reisende et bedre tilbud og kan nå flere spennende destinasjoner direkte fra Oslo, avslutter adm. direktør Nic. Nilsen.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart