-->

2. september 2013

Qatar Airways har satt inn Dreamliner på Osloruta


Foto: Qatar Ariways
Qatar Airways kunne i går feire nok en milepæl med lanseringen av flygninger med langdistansemaskinen Boeing 787 Dreamliner fra Doha International Airport til Oslo Lufthavn. Med innvielsesturen i går, blir Qatar Airways det aller første flyselskapet som opererer daglige B 787 Dreamliner flyruter til alle Skandinaviske hovedstedene. (Oslo, København og Stockholm).
– Våre skandinaviske ruter er svært viktige for oss, og jeg er glad for at våre Dreamlinere blir introdusert til Oslo og kan tilby passasjerene et enestående nivå av service og komfort til og fra den norske hovedstaden, sier Akbar Al Baker, Chief Executive Officer i Qatar Airways.

annonse


- Qatar Airways Dreamliner er en flott maskin og inkluderer en av de mest innovative og komfortable interiørdesignene i bransjen. Med introduksjonen av denne flymaskinen har selskapet forsterket det faktum at vi går lengre enn langt for å sørge for at alle kundene våre blir tatt godt vare på fra det tidspunktet hvor de bestiller reisen til de lander på sluttdestinasjonen, sier Al Baker til osloairports.com.

– Vi er veldig stolte over å kunne ønske Qatar Airways sine nye Dreamliner velkommen til Oslo Lufthavn. Dette vil gi passasjerer som reiser til Doha en flott flyopplevelse med markedets mest moderne fly. Vi er svært tilfredse med at Qatar benytter sitt nye fly på denne ruten, sier administrerende direktør i Oslo Lufthavn, Nic Nilsen.

– Vi er glade for å kunne introdusere vår Boeing 787 på flygningene til Oslo, og det gjør at vi kan tilby passasjerene våre en enda mer unik reiseopplevelse. Vi er også glade for å kunne introdusere Dreamlineren til Oslo i dag. Ettersom vi introduserte Boeing 787 på flygningene til Stockholm den 1. august, betyr det at vi nå flyr til hele Skandinavia med denne fantastiske maskinen. Det er en spennende tid for luftfartsbransjen, og vi er veldig glade for at Qatar Airways bidrar med å vise veien, sier Günter Saurwein, Qatar Airways Country Manager i Skandinavia, Finland og Baltikum.


Foto: Qatar Airways
Qatar Airways Dreamliner har totalt 254 seter og et spesialdesignet interiør. Businessklassen har 22 seter med konfigurasjon 1-2-1, mens Økonomi har 232 seter fordelt på 3-3-3 konfigurasjon.

Dreamliner 787 er laget av komposittmaterialer og er mer drivstoffeffektivt enn noen andre sammenlignbare fly av samme størrelse og rekkevidde. Unike funksjoner inkluderer større vinduer, mindre kabinstøy og renere kabinluft.


Dreamliner er en miljøleder blant flymaskinene med sitt 20 prosent lavere drivstofforbruk og 20 prosent mindre CO2-utslipp. Det er også viktig å legge merke til at flyet er mer stillegående enn andre, og det er en ekstra bonus for boligområdene som ligger rundt Oslo Lufthavn.

Flyselskapets 787-maskiner er verdens første Dreamlinere som har installert trådløse fasiliteter som gjør at passasjerene kan holde kontakten med venner og kolleger på bakken via Internett og SMS både på Business- og Økonomiklasse.

Qatar Airways har opplevd en sterk vekst i løpet av bare 16 års drift. I dag har de en moderne flåte bestående av 127 fly som opererer til 128 sentrale forretnings- og fritidsdestinasjoner over hele Europa, Midtøsten, Afrika, Asia og stillehavsområdet samt Amerika.www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart