-->

6. september 2013

Ryanair: dårlige resultater gir lavere billettpriser


Ryanair kutter priser i vinter
Hard konkurranse og lavere etterspørsel er årsaken til at Ryanair i vinter kommer til å lansere «aggressive» kampanjetilbud på flybilletter.
Priser ned mot 149,- en vei.


Ryanair-sjef Michael O'Leary sier at Ryanair vil tilby flyreiser til 14,99 pund (omtrent 149 norske kr) på opptil 1000 ruter i september, oktober og november.

annonse


Etter fallende priser og lave bestillingstall, mener selskapet at fortjenesten vil være ved eller under den nedre enden av de tidligere antatte prognosene for selskapet.

Selskapet innrømmer at årets overskudd antagelig vil skuffe investorene. Flyselskapets aksjer falt tidligere i år med så mye som 15 prosent - men har tatt seg litt opp, og ligger nå på 12 prosent, skriver Aftenposten

1000 ruter til 149 kroner
Ryanair-sjef Michael O'Leary sier at Ryanair vil tilby flyreiser til 14,99 pund (omtrent 149 norske kr) på opptil 1000 ruter i september, oktober og november.

I sommer hadde selskapet 600 ruter med tilsvarende pris.

- Vi kommer til å besvare nedgangen av billettkjøp i sommer, ved å være først ute med «aggressive» pristilbud på våre fremtidige ruter vintermånedene, sa han.

Rammet av lavt pund
O'Leary legger til at selskapet også har blitt rammet av at pundet har sunket i verdi. En fjerdedel av inntektene til Ryanair kommer fra britiske kunder. Samtidig sier han at Ryanair er overrasket over de lave bestillingstallene.

- August var en fin måned, men det er en generell underliggende svakhet der ute. Den beste måten å besvare dette på, er ved å være aggressive på prisingen av flybillettene, sier han.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart