-->

5. oktober 2013

Irriterer seg over å få flysetet til medpassasjeren i fanget


Irriterer seg over å få flysete til
medpassasjeren i fanget (SAS Group)
Hvor mange ganger har du ikke irritert deg over å få flysete til passasjeren foran i fanget? Du er ikke alene. Mange mener at nedfellbare seter er grobunn til både frustrasjon, stress og irritasjon om bord i flykabinen.


I en ny internasjonal undersøkelse utført av nettsiden Skyscanner, svarer ni av ti flypassasjerer at de foretrekker at flysetene er fastlåst, fremfor at personen foran kan lene seg godt tilbake.
annonse


...men vi tar ikke hensyn
Samtidig som majoriteten ønsker å forby nedfellbare seter er det mange som selv gjerne lener setet godt tilbake, uten å ta hensyn til hvem som sitter bak.

Syv av ti reisende oppgir nemlig at det ikke spiller noen rolle for dem om det er en gravid kvinne som sitter i sete bak når de først har bestemt seg for å lene sete bakover, skal vi tro aftenbladet.no.

Det samme gjelder dersom det sitter en gammel og skjør person bak dem.

Tidsinnstilte flyseter
Becky Spelman, en psykolog nettstedet har snakket med, foreslår et tidsinnstilt flysete som et kompromiss.

- Når en passasjer vipper setet bakover uten å be om tillatelse kan det føre til stress, sinne og frustrasjon for personen som sitter i sete bak. Dersom man tidsinnstiller setene vil det føre til at det det blir behagelig for begge passasjerene. Muligheten til å lene seg tilbake vil fortsatt være der, men på en kontrollert måte som alle er innforstått med, sier psykolog Becky Spelman til Skyscanner.

Hun tror at dette kan føre til en mer behagelig flytur og opplevelse for de fleste reisende.

Undersøkelsen viser at mer enn ni av ti ønsker at mulighet til å legge ned seteryggen skal justeres etter tid på kortere flyreiser. Mens 43 prosent vil at dette også skal gjelde for langdistanseflygninger.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart