-->

4. oktober 2013

Nesten to millioner fløy Norwegian i september


Nesten 2 millioner med Norwegian i september (Foto: Norwegian)
Vel 1,9 millioner passasjerer fløy med Norwegian i september, en økning på 17 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Selskapet vokser og øker kapasiteten gjennom innfasing av fabrikknye fly, etablering av nye baser utenfor Skandinavia og lansering av nye ruter både innad i Europa og mellom Skandinavia og USA og Asia.I september fløy 1 920 329 passasjerer med Norwegian, en økning på 272 627 passasjerer eller 17 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.
annonse


Norwegian hadde en kapasitetsvekst (ASK) på 33 prosent og en trafikkvekst (RPK) på 30 prosent. Fyllingsgraden var 78,3 prosent, ned 1,7 prosentpoeng fra samme måned i fjor.

Betydelig internasjonal vekst
Trafikktallene for september er sterkt påvirket av høy kapasitetsvekst, innfasing av fabrikknye fly, etablering av nye baser utenfor Skandinavia, mange nye ruter i Europa og langdistanseruter mellom Skandinavia og USA og Asia. I tillegg er flydistansen betydelig lengre enn før.

- Det er gledelig at stadig flere velger å reise med Norwegian og at fyllingsgraden er stabilt god, selv med sterk kapasitetsvekst. Et bevisst grep når vi etablerer oss i nye markeder, er å tiltrekke oss helt nye kundegrupper gjennom å tilby enda billigere billetter. Vi vet at når kundene først har prøvd og opplevd våre nye fly og tilbud om bord, så kommer de tilbake, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Totalt gjennomførte Norwegian 99,6 prosent av de planlagte flygningene i september, hvorav 89,3 prosent gikk på oppsatt rutetid - målt etter normal bransjestandard, dvs. avgangspunktlighet innenfor 15 minutter.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart