-->

10. oktober 2013

OSL satte ny passasjerrekord i september


OSL satte ny passasjerrekord i september (OSL AS)
Det ble satt ny passasjerrekord for én dag på Oslo Lufthavn torsdag 27. september, da 88046 passasjerer reiste over lufthavnen.

- Denne dagen markerte starten på høstferien for mange. At vi har håndtert over 88 000 passasjerer på én dag viser at vi har et velfungerende apparat i sving, sier administrerende direktør Nic. Nilsen.Også i september som helhet er det økning i trafikken.
annonseAt vi har håndtert over 88 000 passasjerer på én dag viser at vi har et velfungerende apparat i sving, sier administrerende direktør Nic. Nilsen.

Også i september som helhet er det økning i trafikken. 2 124 305 passasjerer reiste over lufthavnen i løpet av måneden, en økning på 4,2 % sammenlignet med september i 2012. Antall flybevegelser økte med 3,1 %. Så langt i år har Oslo Lufthavn opplevd en økning på 4 % i forhold til 2012.

Veksten var størst på utenlandsruter, som økte med 5,1 % sammenlignet med i fjor. Innenlands er det 3 % flere reisende, men det har vært en betydelig reduksjon i chartertrafikken, som viser en nedgang på 12,1 % sammenlignet med 2012.

- Nordmenn har generelt stor reiselyst og mulighet til å reise. Bra vær på Østlandsområdet både i sommer og i høst har nok hatt sitt å si for nedgangen på chartertrafikken. Samtidig var det én mindre lørdag i september i år kontra i fjor, og historisk sett har vi flest charterflygninger på lørdager, forklarer Nilsen.

Kjappere gjennom Oslo lufthavn neste år

- Men den generelle økningen i trafikken er veldig gledelig og viser at vi er i stadig vekst, og at flere reiser. Det er vi godt fornøyd med, sier Nilsen.

Blant de største rutene var det Oslo-London som hadde sterkest vekst med 10 % økning i september.

- Det har vært en trend i det siste med økt interesse for London. Samtidig har Norwegian økt tilbudet sitt til London Gatwick. Det kan virke som London har kommet tilbake som den mest populære storbydestinasjonen, mener Nilsen.

Oslo Lufthavn kunne også vise til en punktlighet på 88 % i løpet av september måned.

- At vi leverer så god punktlighet samtidig som vi er inne i en hektisk utbyggingsperiode, er en honnør til alle våre ansatte, avslutter Nilsen.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart