-->

22. oktober 2013

Widerøe skal kjøpe 30 - 40 nye fly


Widerøe skal kjøpe 30 - 40 nye fly (Widerøe)
Widerøe er i gang med å vurdere innkjøp av nye kortbanefly. Selskapet er i dialog med flere tilbydere.

Widerøe står foran en stor utskifting av sin flyflåte når de nå leter etter flytyper som kan erstatte selskapets to kortbaneflytyper, Dash 8-100 og Dash 8-200.
annonseEkstremt mange landinger
– Det er disse flyenes ekstremt mange landinger på kortbanenettet som gjør at leting etter nye fly er aktuelisert, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien til Trønder-Avisa.

Widerøe har i dag en flåte på 41 fly, hvorav 15 er relativt nye. Det er resten av flåten, først og fremst selskapets 23 kortbanefly med mellom 30 og 40 seter, som vil bli byttet ut i løpet av ti-femten år, ifølge Kongsteien.

– I tillegg vil vi investere i flere mellomdistansefly med fra 50 seter og oppover. Totalt kan det bli snakk om å kjøpe mellom 30 og 40 fly, sier Kongsteien.

Sikrere kortbanefly
Hvilke flyprodusenter Widerøe er i dialog med, ønsker Kongsteien ikke å si noe om så tidlig i prosessen. Han innrømmer at den canadiske Dash 8 og 200-produsenten Bombardier er inne i bildet.

– Det skal mye til for å få sikrere kortbanefly enn de vi bruker i dag. På sikkerhet og komfort er Dash-flyene i ypperste klasse. Maskinene som skal erstatte disse arbeidshestene må ha minst samme komfort, og i tillegg kunne lande på kortbanenettet, sier Kongsteien.

Widerøe er Nordens største regionale flyselskap, med 1.400 medarbeidere og en årlig omsetning på 3,2 milliarder kroner. Selskapet frakter over 2,5 millioner passasjerer i året og trafikkerer 47 flyplasser i inn- og utland.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart