-->

19. oktober 2013

Oslo lufthavn forventer forsinkelser ved første snøfall


Oslo lufthavn forventer forsinkelser ved første snøfall (OSL AS)
Årets første snøfall er ventet på Oslo Lufthavn i løpet av kort tid. Utbyggingsaktivitet og omlegging av taksebaner og brøytemønster vil gi enkelte forsinkelser i forbindelse med snøværet.Oslo Lufthavn er midt i en av Norges største utbygginger, men driften går tilnærmet normalt. Utbyggingen av Pir Nord har også gitt større arealer på bakkenivå.
annonse


- I forbindelse med utbyggingen av Pir Nord har vi også bygd nye taksebaner og tatt i bruk et helt nytt brøytemønster som skal brukes fram til og etter 2017. Utbyggingen har økt arealene som skal brøytes med rundt 700.000 m2, sier medieansvarlig Joachim Westher Andersen ved Oslo Lufthavn.

Ved stort snøfall byr nytt brøytemønster og omlegging av taksebanene på utfordringer:

- For å ivareta flysikkerheten, må vi ha større avstand mellom flyene, både ved innflygning og avgang, og det må være færre fly som beveger seg på bakken samtidig. Dette behovet vil vi ha frem til de nye brøytemønstrene er godt etablert og været tillater normal trafikkavvikling igjen, forklarer Andersen.

Hensynet til flysikkerheten vil kunne gi forsinkelser i trafikken - Behovet for større avstanden mellom flyene vil gi enkelte forsinkelser i flytrafikken. Vi forstår at dette vil kunne oppleves som uheldig for flypassasjerene, med restriksjonene er innført av hensyn til flysikkerheten, sier Andersen videre.

Oslo Lufthavn vil gjøre sitt ytterste for at trafikkavviklingen vil være så normal som mulig.

- Vi kan forsikre alle reisende om at vi gjør alt vi kan for å avvikle trafikken på best mulig måte og vi har forberedt oss godt på første snøfall. Vi har veldig dyktige brøytemannskaper og flygeledere som vil gjøre sitt ytterste for å få tilnærmet normal drift så hurtig som mulig, men det er vanskelig å se hvilken operativ effekt de nye brøytemønstrene har før vi faktisk har prøvd det ut i praksis, forklarer han.

- Derfor håper vi at passasjerene vil ha litt ekstra tålmodighet med oss ved årets første snøfall, avslutter Andersen.

Passasjerer som eventuelt blir berørt av forsinkelser må kontakte sine respektive flyselskap for ytterligere informasjon.


BESØK OG LIK VÅR NYE FACEBOOKSIDE


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart